fbpx Борис Панкин: Жените са най-мощните фотоволтаици | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Имахме удоволствието вторият панел на нашия Дамски форум Скорост ’22 да бъде режисиран волно и неволно, но по прекрасен начин, от Борис Панкин. С неговата повече от 35-годишна режисьорска кариера и над 90 постановки, той има много познания и за жените. Към момента Борис Панкин е артистичен директор и ръководител на програмата за английска драма и мюзикъл на Американския колеж в София, а аудиторията на форума се почувства поне за малко и като негови ученици, освен, че присъства на истински спектакъл. Ето какво сподели той.

текст: Елица Стойчева

От какво имат нужда жените?

Жените имат нужда не само от време и пари, но и от обич. Аз съм преминал през много неща и то все с жена до мен. Природата е хармония, има и цветя, има и паразити, и в това единство се ражда балансът.

Новите полове

Аз съм old school, както е модерно да се казва. За мен мъжете трябва да са мъже, а жените - жени. Но в крайна сметка всичко е въпрос на избор. Не бива да забравяме, че Господ е дал ексклузивното и единствено право на жените да създават живот. Това като че ли отговаря на всички въпроси. В последните 58 години никога не съм изпитвал полови стереотипи. Например, най-добрият шофьор, когото съм виждал, е била майка ми. А сега като преподавател виждам, например, как винаги на родителски срещи идват в 90% от случаите майките.

Жената в очите на режисьора

Преди години съм казвал, че Жената е Алфата за мъжа. Сега съм на мнение, че е и Алфата, и Омегата. Да имаш партньор до себе си е най-хубавата радост. Когато го имаш, нищо друго не ти трябва. Е може би и няколко кучета, за които да се грижите.

Женската красота

Аз съм безнадежден почитател на женската красота. И не смятам, че нещо се е променило в критериите за красотата. От Античността, през Ренесанса до Новото време, естествената пропорция за красота не се е променила. Но, разбира се, бих добавил, че освен огледало и червило, много важно за жената е да има и очи, в които да се оглежда.

Бъдещето

В контекста на най-голямата зелена сделка за Европа и света, която предстои, искам да кажа, че аз вярвам, че всъщност в близките 5 години, ще се докаже, че именно жените са най-мощните фотоволтаици. Те ще се захранват с естествени ресурси и ще излъчват най-чистата енергия, с която ще продължат да зареждат всички ни.