fbpx Наталия Гаджева: Днес е времето на Жената | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Начало

Наталия Гаджева е истински голям и пъстър букет от емоции, знания, темперамент, умереност, харизма. Тя е и огън, и буря, и в същото време с абсолютна прецизност е моторът, който никога не спира да работи в семейният бизнес – едно от най-модерните винарски имения у нас – „Драгомир“. Нейното „аз“ се оглежда във вината, които създава избата и е истинско удоволствие да изпиеш чаша вино в личната й компания, докато словесно и дегустационно те разхожда из личния ú свят и този на великата напитка. Ето какво ни сподели.

текст: Ина Георгиева, снимки: Светослав Ханджийски

Време за жени

Днес е времето на жената – то напълно съответства на темперамента и енергията й. Динамично, модерно, бързоразвиващо се, променящо се, така, както жената може да се променя. Мисля, че тази динамика много й подхожда. И ако трябва да съм честна, в това време ние имаме много повече възможности за развитие, усъвършенстване и разкриване на пълния потенциал от възможностите и качества, които притежаваме. Е, заедно с това сме ангажирани доста повече, отколкото нашите баби преди 50 или 100 години, но както е видно, успяваме да поддържаме и то успешно високата скорост.

Луд умора няма

Да, в днешно време работещите жени са „на педал“ по 12-13 часа. Не спирам да се учудвам как времето промени темповете на живот и то за няколко години и направи жените още по-издръжливи. Около мен има толкова много динамични и темпераменти жени, че те ме зареждат. Те успяват да изглеждат прекрасно, намират време да поддържат външния си вид, да ходят на спорт, да практикуват хобитата си, да се забавляват, но и да бъдат добри домакини и в същото време професионалисти.

Аз, например, не усещам как ми минава денят. Като истински козирог така съм организирала и разчела времето си, че успявам да свърша работата си и във винарната, и да отделя време за себе си, за семейството и приятелите. А за умората има една хубава българска поговорка – „Луд умора няма“ . Разбира се, че искам да имам повече време за почивка и любимите си хора. Но аз имам една „екстра“ в работата си, която всъщност ми дава много – в семейния бизнес работя със съпруга си и големия ми син. Само за малкият засега остава времето вечер, но го компенсираме със съвместни пътувания и почивки.

Магията на виното

Виното е жив, динамичен продукт и за мен той отразява и жизнеността и отдадеността на една жена. Магия няма, има много търпение и грижа. А когато тази грижа е от женска ръка – детето става по-добро. Най-доброто вино е това, което ви е накарало да го запомните – дали с хората, с които сте го споделили, дали с мястото, на което сте били докато сте го пили, дали с вкуса и емоцията, с която сте го запомнили, дали с повода, заради който сте отворили бутилката. Затова са мен виното е повече емоция, отколкото качество, защото всеки има различно небце и собствен критерий за качество, така че, нека всеки избере своето вино. Тук искам да добавя, че много важно е, че българите все повече се учим да откриваме доброто вино и ставаме все по-добри ученици.

Пътувайки по света, градим отноше - ние към гурме културата, а виното е неизменна част от нея. Имаме възможност за сравнения, анализи, избор на различни вина. Докато отговарям на вашите въпро - си пътувам по реките Рейн и Мозел с приятели. Много ме радва отно - шението им към виното и любопит - ството, с което откриват различните вина. Затова вярвам, че българинът ще постави в приоритетите си все повече и добрите български вина.

Търпението, което се възнаграждава

Нашата работа е бизнес за търпеливи хора. Много време трябва за всичко – да посадиш лозето, то да порасне, да направиш виното, то да отлежи, да имаш време да го презентираш и покажеш по най-добрия начин. Но когато това търпение започва да носи и резултати – ето, това ме провокира.

Най-горещата новина е, че Винарско имение „Драгомир“ в края на октомври влезе в класацията на top 100 - World’ s best vineyards , 2022. Само за две години откакто сме в новия ни винен дом вече сме във фокуса на най-добрите лозя и винарни в света. И ако това не е провокация, която да те движи напред…!ще има разкажа подробности за него, така че да го усетят най-добре.

Неочаквани гости във винарна „Драгомир“

Вратите на винарна „Драгомир“ винаги са отворени за очаквани и неочаквани гости, които обичат виното. Най-напред ще им покажа винарната, защото е място, което заслужава да се види. Докато се разхождаме ще ги поразпитам за вкусовете им и в зависимост от тях ще подбера и подходящото вино. Но със сигурност ще им разкажа подробности за него, така че да го усетят най-добре.

Партньор в разговора ни с Наталия е новият Range Rover Sport – голяма и мощна машина, която до съвършенство на всеки детайл дава истинско удоволствие от шофирането. Така както Наталия може да бъде огън, така и машината с нейните 510 коня в plug-in хибридната електрическа версия с увеличен пробег може да ускори само за 4,5 секунди с активирана функция за динамично стартиране Dynamic Launch.

В същото време може да се придвижва напълно безшумно до 80 км, когато е в електрически режим. Хубавото е, че има функция за бързо зареждане с постоянен ток, която му позволява да се зареди от 0 до 80% за по-малко от час с устройство за бързо зареждане с мощност 50 kW, докато домашна станция Wallbox за зареждане с променлив ток с мощност 7,2 kW ще осигури пълен заряд за по-малко от пет часа, предлагайки максимално удобство при домашно зареждане през нощта.

А комфортът в купето предлага лукс и комфорт, каквито една жена с най-изискан стил като Наталия излъчва.