1.0-литровият EcoBoost на Ford отново печели

За четвърта поредна години 1.0-литровият EcoBoost двигател на Ford бе провъзгласен за „Най-добър двигател под 1.0 литър“. Той е обявен за победител в категорията си, въз основа на своите отзивчивост, динамика, икономичност, рафинираност и технологии – от жури от 87 автомобилни журналисти от 35 държави. Миналата година 1.0-литровият EcoBoost стана първият двигател, обявен за големия победител в Световен двигател на годината три поредни пъти, а през 2012 г. бе обявен за „Най-добър нов двигател“.

Десет модела в Европа са оборудвани с 1.0-литровия EcoBoost двигател. Един от всеки пет нови Ford автомобила, продадени в Европа през 2014 г., са с този агрегат, вкл. два от всеки пет автомобила Fiesta*. Ford проучва също и иновативен нов подход за деактивиране на единия цилиндър, което ще помогне за по-нататъшни подобрения.

„1.0-литровият EcoBoost двигател промени правилата на играта при малките бензинови двигатели и се гордеем, че остава най-добрият в класа си, въпреки растящия брой конкуренти“, каза Джо Бакай, Вицепрезидент Продуктово развитие във Ford-Европа. „Духът на иновациите, който ни помогна да създадем този двигател, е жив и ние продължаваме да развиваме нови агрегати.“

В сътрудничество с партньорите си Schaeffler Group, Ford работи по тестването на нов двумасов маховик, който дава възможност за деактивация на цилиндър при по-широка гама натоварване и обороти на двигателя, същевременно минимизирайки нивата на шум и вибрации. Пътните тестове с работещ прототип в Европейския изследователски и иновационен център в Аахен, Германия, показва допълнителни подобрения в икономичността до 6%.

 

Facebook comments