fbpx 32 млн. лв за реклама на българския туризъм през 2011 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

32 млн. лв за реклама на българския туризъм през 2011 г.

Националният бюджет за туристическа реклама през 2011 г. е 8 млн. лева. Извън това, за тази дейност по линия на ОПРР са заделени още 26 261 075 лв.
През следващата година България ще участва на част от най-престижните международни изложения - тези в Берлин, Москва, Лондон и Киев, както и на още 31 международни изложения с информационни щандове. МИЕТ ще участва и на 8 национални туристически борси. Това са Международна туристическа борса «Ваканция и СПА Експо 2011” – София, Международна туристическа борса „Културен туризъм” – Велико Търново, Регионална контактна туристическа борса „По пътя на слънцето”, Туристическа борса „ Вашата ваканция” - Бургас Туристическа борса „ Уикенд туризъм ” – Русе, Черноморски туристически форум – Варна, Туристическа борса „Планините на България – гостоприемство на четири сезона” – Смолян и Фестивал на устойчивия туризъм и здравословното хранене «Зелени дни». По предложение на председателя на Асоциацията за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов в годишната программа залегна и участие в специализираното изложение за екотуризъм във Франция.
По предложение на МИЕТ ще бъде сформирана работна група по маркетинг към Националния съвет по туризъм. Тя трябва да консултира съвета при взимането на маркетингови решения в областта на национална реклама на чуждестранни пазари и на вътрешния пазар. В групата ще участват експерти от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и от браншовите организации в туризма.