fbpx Изложение в помощ на родители и ученици | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изложение в помощ на родители и ученици

За шеста поредна в столицата се организира напълно безплатно изложение в помощ на родителите „Средно образование в чужбина“. Могат ли младежите в 7-ми клас сами да вземат решение къде да продължат образованието си? Правилно ли разпознават родителите интересите на децата си? Гарантира ли отличният успех прием в престижно училище? Какви стипендии се предлагат на кандидатстващите? Със сигурност всеки родител на седмокласник си е задавал тези въпроси многократно. Днес, в напредналия технологичен свят, отговорът често е на върха на пръстите ни и лесно откриваме огромни обеми от информация. Изниква въпросът за достоверността и обаче. За радост на родителите в такива моменти те могат да се доверят на специалистите – онези, които многократно са доказвали своята експертиза и разполагат с десетки успешни примери от своята практика.

По време на събитието посетители получават шанса да разберат повече за различните образователни системи и подходи и да получат индивидуален отговор на всяко свое запитване. Сред училищата, които са потвърдили своето присъствие намираме първото в класациите по успех пансионатно училище Cardiff Sixth Form College, едно от най-добрите пансионатни училища – Caterham School, Stonyhurst College – училище с великолепна материална база и още 17 училища от Великобритания, Швейцария и България.

Не е без значение, че приемните изпити на пансионатните училища в чужбина изискват много добри познания по математика и по английски език и от това как едно дете е направило тестовете зависи дали училището, в което кандидатства ще му предложи място или ще откаже да го приеме. Именно затова посетителите на изложението ще научат за новостите в приемните изпити през тази година и къде могат децата им да се подготвят за тях. В допълнение на място младежите ще могат да проверят своите знания по английски език. Организаторите ще предоставят информация как младите хора могат да развият своята езикова компетентност, ще бъдат представени международни програми за езикова подготовка в Европа и Америка и ще получат промоционални оферти за ранни записвания.

Изложението се провежда на 22-и октомври от 11:00 до 18:00 часа в хотел „Радисън“.