fbpx 5 интересни места за езикова ваканция с Orange.bg | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

5 интересни места за езикова ваканция с Orange.bg

Втора част

5 интересни места за езикова ваканция с Orange.bg

Пет красиви града в Европа, подходящи за изучаване на чужд език

Ако успеете да се потопите в естествената среда на един език и да го употребявате във всяка ситуация, научаването му може да стане много по-бързо. Така в рамките на няколко седмици и при достатъчно интензивна програма, човек може да напредне толкова, за колкото в родната си страна и с традиционни курсове, трябва да отдели месеци. Това казват специалистите от Orange.bg, с които ви представихме вече 4 интересни идеи за езикови ваканции за вашите деца. Сега ви представяме още 5 много добри места в Европа, като всяка програма е разработена за различно ниво на владеене на езика - от начинаещи до напреднали и за всяка различна възраст. Побързайте да изберете дестинация - лятото е тук!

Флоренция

 

Градът на Медичите и едни от най-красивите достижения на италианското ренесансово изкуство е безспорно подходяща сцена за изучаване на италиански език и едно най-предпочитаните места за това. Освен историческите забележителности, градът ще ви очарова с удивителните ресторанти, част от тях носители на престижните звезди Мишлен.

В допълнение към основния италиански курс можете да изберете да учите изобразително изкуство в две специализирани програми - Техники на рисуване от миналото, който обхваща 14-16 век и анализира най-важните за този период артисти като Джото и Микеланджело, както и съвременни техники в рисуването, по време на който курсистите работят с дърво, метал, нетрадиционни платна и са насърчавани да търсят собствения си артистичен почерк.

Берлин

 

Немският е сред най-предпочитаните чужди езици заради възможностите за образование и карира, които се отварят с него, а Берлин предлага едни от най-интересните възможности езикът да бъде практикуван от ученици на всички възрасти. Тук историята се преплита с неповторимата космополитност на съвременен Берлин. Тук са някои от най-интересните забележителности и музеи. Тук кулинарната сцена, музикалния и клубния живот са сред най-интригуващите в Европа.

За по-малките ученици, на възраст 14-17 години Берлин предлага летният езиков лагер Young & Fun. Той се провежда в сградите на частен университет, където и връстници от Германия също прекарват ваканциите се, така че възможностите за практикуване на езика в никакъв случай не се ограничават само до класната стая.
Забавленията включват организиране на традиционно барбекю, плуване и вечер на талантите, както и екскурзии до Potsdamer Platz, зоологическата градина в Берлин и посещение на Берлинската стена.

Мюнхен

 

Не по-малко любопитна възможност за изучаване на немски предлага Мюнхен, където тийнейджърите на възраст 14 - 17 години могат да учат в удивителната локация на средновековен замък. Замъкът се намира на брега на река Изар, на не голямо разстояние от забележителности като Hofbräuhaus, Bavaria Filmstudios и Frauenkirche.

Летният лагер включва 20 учебни часа обучение в традиционна среда и изключително малки групи, освен това предлага изключително богата програма от допълнителни дейности - барбекю на брега реката, спорт, дискусии, интерактивни игри, екскурзии до олимпийското градче или Englischer Garten. Всички допълнителни занимания целят учениците от различни държави да практикуват немски в непосредствена среда и при максимално разнообразни условия.

Монпелие

 

Монпелие е оживен университетски град, с мек средиземноморски климат и очарователни плажове. Там се намира една от най-големите колекции на европейско изкуство в света - тази в музея "Фабр". Градчето е център за организиране на множество събития, всяко лято се провежда фестивалът на оперната музика, който е фокусиран върху класическия и джаз жанрове. Освен него, през есента се провежда и вторият по големина във Франция филмов фестивал. Монпелие е заобиколен от планини и красива природа и предлага всичко необходимо за културни и кулинарни подвизи.

 

Езиковите курсове в Монпелие дават възможност за учене на френски език от начално до напреднало ниво целогодишно. Освен това курсистите в по-напреднало ниво по френски, могат да се възползват от допълнителни курсове - по готварство! А каква по-добра комбинация от френския език и френската кухня?
Главенияг готвач Арманд Лаячи ще бъде част от приключението на смелчагите. И неслучайно - той има отличие в "Льо Ботин Гурман" и в "Ла Ток Руж", а също така е включван в класацията "Стоте най-добри готвачи в света"

Гранада

 

Испанският е сред най-разпространените езици на планетата и отключва вратата към многообразна и вековна културна традиция от Испания, през Южна Америка, та чак до Филипините. Южна Испания предлага отлична възможност за изучаване на езика, независимо от нивото и неповторима ваканция под жаркото андалусийско слънце.

Гранада е безспорно перлата на Андалусия. С причудливия дворец Аламбра, разкриващ векове история, с невероятните планини, с малките търговски улички, с неповторимата кулинарна сцена - всичко това няма да остави равнодушен и най-опитния пътешественик.

Градът предлага езикови програми за ученици от 14+ години, както и курсове за възрастни. Курсовете са във всички нива и се предлагат през цялата година.

 

За контакти и повече информация за езиковите ваканции: Orange.bg

Национален телефон 0700 15 665, Централен офис: бул. “Черни Връх” №25А, Хемус Бизнес Център

 

Facebook коментари