fbpx 6 съвета за по-добри снимки със смартфон | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

6 съвета за по-добри снимки със смартфон

Докато стягате багажа си за поредната почивка през последните дни на лятото, най-вероятно не мислите да вземете с вас масивен апарат. Или пък да? Най-вероятно това, което ще вземете с вас, ще бъде най-компактната камера - вашият смартфон. TP-Link има няколко съвета към тези, които запазват спомените от ваканцията предимно на смартфоните си, за това как да заснемат възможно най-добрите кадри.

Перфектният тайминг

Когато става въпрос за  снимки заснети с помощта  на мобилен телефон, един период от няколко часа или дори минути може да бъде от огромно значение - дали ще бъдете сензация в Instagram, или просто ще се окажете  с "поредната снимка" от стотиците такива във вашия телефон. Най-добрите моменти за лятна фотосесия са рано сутрин и късно следобед: веднага след изгрев слънце и точно преди залез. В тези моменти на деня слънцето е най-деликатно и снимките направени по време на така наречените „златни часове“, притежават почти магическа светлина - лятна аура.

 

Разкажете история

Добрата снимка винаги разказва история, а добрата история винаги се свързва с приключение. Не зацикляйте в добре познатото клише от тип А (вие), стоящо пред B (забележителност / океан / планина). Разкажете своя история. Раздвижете се, помолете приятел да ви направи снимка, когато най- малко очаквате. Позволете на енергията ви да нахлуе направо в екрана.

Използвайте подходящ реквизит за фотосесията

Уверете се, че снимката съдържа необходимите детайли. Чифт слънчеви очила в ръката ви, кокосов орех, цвете магнолия в косата ви... Тези детайли ще придадат дълбочина на вашата снимка, както и един по различен поглед на вашия летен ден. Подходящият реквизит е забавен, но не трябва да се прекалява с негo. Един или два елемента на снимка са повече от достатъчни - не забравяйте, че искате вашата снимка да изглежда свежа и непринудена, а не като натруфена фотография от отминала епоха. 

Експериментирайте, използвайте ъглите

Една от най-често срещаните грешки, с които повечето от нас се сблъскват, когато правим снимки с телефон, е че държим телефона на нивото на очите. В края на краищата, достигаме до десетки гигабити подобни изображения с нулево съдържание. Сменете позицията на телефона и ще можете да наблюдавате съществени разлики в творбите си.

Включете се в снимката

Всички се дразним, когато си направим снимка за социалните мрежи, а никой не и обърне внимание. Нека бъдем честни - една интересна снимка на изгорялото от слънцето ви лице с тюркоазено син океан и палми на заден план, ще предизвика повече емоции от хиляда снимки само с красива гледка. 

Редактирайте

Независимо колко нетърпеливи сте да разпространите току що направената снимка, докато моментът е все още жив в съзнанието ви и екранът на телефона все още е малко топъл от слънцето, спрете! Помислете първо за някои техники за редактиране, които биха могли да я подобрят: няколко малки докосвания могат да превърнат обикновената снимка в истински шедьовър.