fbpx Магията перманентен грим | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Магията перманентен грим

Сигурно ви е омръзнало постоянно да удебелявате устни и вежди с молив, който лесно изчезва под натиска на времето и атмосферните условия. Има начин трайно да се сдобиете с по-плътни и добре очертани форми – магията перманентен грим. Процедурата оставя отпечатък върху лицето ви за по-дълго време, затова преди да се решите да я използвате трябва добре да проучите най-подходящия за целта салон и професионалист с опит. Стилистът Вили Боршукова и специалистите на „Магама” представят полезна информация за процедурата.

За перманентен грим у нас се заговори преди около 12 години, като през последните пет търсенето доста се засили. Като цяло това е вкарване на бои с най-фини игли под кожата на устни, вежди и клепачи. С помощта на високотехнологичните уреди цветните пигменти се нанасят без натиск във втория слой на кожната повърхност. Поради липсата на нерви и кръвоносни съдове в този слой на епидермиса процедурата е почти безболезнена и безкръвна. Използват се минерални и органични бои, които не предизвикват алергия. Резултатът е естествен перманентен грим, който допринася за красотата на линиите на лицето

Преди процедурата е добре клиентът да направи предварително проучване къде изпълнението е най-качествено – да огледа обстановката в салона и да се запознае на място с хигиенните условия. Задължително е в салона да се използва нов контейнер за боята, иглата и нейната приставка. Машинката трябва да се дезинфекцира, да се работи с ръкавици и маска. Нормалната цена на един перманентен грим е между 200 и 300 лева. Всяка цена под 180 лева е съмнителна и нереална – или продуктите са много евтини, или човекът е аматьор в поставянето. Трябва да се държи на качеството.

 

Важно е специалистът, който поставя грима да има професионален опит. В България това не е регламентирано със закон и не е задължително да имате сертификат, за да го практикувате, но все пак е добре да преминете курс на обучение в дадена фирма, която продава необходимата техника. Предоставят се шаблони на очи, устни и вежди, върху които се упражнявате. Изработени са от специфична гума, която имитира човешката кожа. Идеята е да се научите да синхронизирате двете половини на устните, веждите и очите. Но най-важна е практиката –  колкото и добре да ви покажат как се прави, нужни са точно око и ръка, чувство за симетрия и модерно виждане.

Перманентният грим се прави на лицето, като в 70% от случаите това са вежди, 20% – устни и 10% – очна линия. Най-голяма е болката в клепачите. Следват устните, но там се слага упойка с леки убождания с игла. Изтръпването е гарантирано и не се усеща болка. Веждите като цяло са доста безболезнено място, но може да се напръска с лидокаин.

Самата процедура не трае дълго – около 20 минути. Лицето се почиства от грима с тоалетно мляко и формата се уговаря с клиента. Първо, веждите се оформят с пинцета и ножичка. Рисуват се с молив и се уеднаквяват, за да се види как ще изглеждат. Уточнява се цветът според косата, очите и тена на кожата. Обикновено се избира черен, кафяв, светло или тъмнокафяв цвят, след което се пристъпва и към самата процедура. Трябва да се има предвид, че кожата на всяка жена преди и по време на менструация е по-чувствителна, затова процедурата се препоръчва след цикъл. В рамките на 10 дни мястото се третира с мехлем на билкова основа. То не трябва да се мокри, да се излага на слънце или солариум. Коричката не се премахва насилствено, за да се запази пигментът. Професионалистите в салон „Магама” предлагат и втора, безплатна процедура 25 дни след първата, за да се коригират евентуални по-бледи места.

Гримът се задържа от 3 до 6 години. След третата година обаче процедурата трябва да се повтори, защото пигментът все пак избледнява.