fbpx Кожните проблеми имат решение | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Кожните проблеми имат решение

Търсейки нови хоризонти в дерматологията, La Roche-Posay организира глобалното събитие DermLive, което събира световни експерти с цел да дадат ключови послания и решения за редица кожни проблеми, които засягат психичното здраве, а кампанията #SKINISMORETHANSKIN вдъхновява обществеността и кани всички, които страдат от кожни проблеми да облекчат тежестта им и да помогнат на другите, като споделят своя личен опит.

Повече от 30 години клинични изследвания в областта на фотопротекцията и непоносимостта на кожата към слънцето допринесоха за разработването на ново поколение UV филтри, които са в основата на продуктите Anthelios, ненадмината широкоспектърна защита за чувствителна кожа.

Най-новата технология и филтри, като Mexoryl XL, осигуряват оптимална защита срещу UVA и UVB лъчи, както и срещу ефектите от инфрачервено лъчение и замърсяване, фактори, които допринасят за фотостареенето и могат да причинят рак на кожата.

Инвестирайки в знания, чрез сътрудничество с топ дерматолози, екипът на La Roche-Posay е провел повече от 700 клинични проучвания с над 200 000 души на възраст от 0 до 104 години, с чувствителна кожа и проблеми като атопичен дерматит, акне и алергии

Проучванията показват, че 50% от пациентите с акне се самоизолират, докато 46% са склонни към развитие на депресия.

350 000 учебни дни са пропуснати поради кожни заболявания като акне, а като помощно средство и първа стъпка към разрешаване на несъвършенствата на кожата, брандът препоръчва линията Effaclar, предназначена за мазна кожа, склонна към акне.

По време на острата фаза, 79% от хората, имащи екзема, съобщават за чести отсъствия от работа.

50% от хората, страдащи от атопичен дерматит, се чувстват стигматизирани от обществото и това е още един мотив Лаборатории La Roche-Posay, въз основа на последните научни открития за микробиома, да разработят балсам с тройно действие Lipikar Baume AP+M, който помага за възвръщане на баланса на кожния микробиом и възстановява кожната бариера. Подходящ е за хора с много суха кожа, склонна към атопия и алергии.

Белезите също са явление по кожата, чието възстановяване е дълъг и сложен процес. Независимо дали са малки или големи, техен помощник е успокояващият балсам Cicaplast Baume B5 на базата на активни съставки: мадекасозид, за който е доказано, че помага за възстановяване на повърхностния слой, успокоява кожата и намалява неприятните усещания с около 90%.

La Roche-Posay обяви специална програма за подкрепа за пациенти с онкологични заболявания, наречена „Fight With Care“, защото до 80% от тях страдат от странични ефекти по кожата, причинени от агресивните терапии, през които преминават.