fbpx Acronis с помощ за бежанците от войната в Украйна | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Acronis с помощ за бежанците от войната в Украйна

Acronis, глобалният лидер в технологиите за киберзащита, подпомага бежанците от Украйна по много и различни начини в опит да облекчи тяхното страдание навсякъде по света. Голяма част от служители на компанията активно участват в тази благородна инициатива. Всички, които имат желанието да помогнат, могат да го сторят чрез парични дарения и чрез хуманитарна грижа.

Фондацията Acronis Cyber Foundation партнира с глобалната организация УНИЦЕФ  за облекчаване на страданията на бежанците от Украйна. Целта е да бъдат събрани 250 000 долара от донорите на Acronis.

В София екипът на Акронис България отдели място в своя офис в NV Tower за събиране на хуманитарна помощ от местните служители. Всички те биват насочвани от координатор, който е служител на Acronis и доброволец към Червения кръст.

Служителите на Acronis от целия свят закупиха и предоставиха дрехи, продукти за грижа за бебета, хигиенни материали и други стоки от първа необходимост и ги изпратиха на доброволческата организация за хуманитарна помощ. Успоредно с това компанията е закупила и някои стоки, поискани от БЧК, като например палатки, спални чували, фенерчета – за нуждите на бежанците по граничните пунктове, като първата доставка на тези стоки е вече изпълнена.

Заедно с това служителите на Acronis организират и часове по арт-терапия за децата на украинските бежанци в Бургас с подкрепата на местната градска администрация. Арт-терапията помага на децата и на младежите да преживеят по-лесно своите емоции, да облекчи стреса им и да намали тревожността. Арт-терапията включва използването на различни творчески техники като рисуване, оформяне на колажи, оцветяване и скулптурно моделиране, за да помогне на хората да изразят себе си по артистичен начин и да изследват, чрез похватите на изкуството, своите психологически и емоционални преживявания.