fbpx Американска търговска камара в България обяви номинациите за наградите AmChampions | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Американска търговска камара в България обяви номинациите за наградите AmChampions

Американска търговска камара в България обяви тазгодишните номинации за Наградите AmChampion. Дванадесет компании членове в три категории бяха избрани въз основа на тяхното представяне и принос за успеха на Камарата в съвместните им усилията за подобряване на инвестиционната среда и на бизнес климата в страната. Бордът на директорите на АТК ще отличи и Проект на годината, като тази година за тази награда се състезават два проекта.

Победителите ще бъдат обявени на 21 ноември 2023 г. по време на Благотворителната вечеря по случай Деня на благодарността на САЩ и Канада. Това е най-значимото събитие с кауза от календара на Камарата, на което присъстват близо 300 души – представители на членовете, служители от Посолство на САЩ и партньори.

„За трета поредна година, Американска търговска камара в България отличава своите най-активни членове. Тези номинации потвърждават факта, че тяхната ангажираност расте и че те приемат приоритетите на Камарата и за свои. Нещо повече, тяхната активност допринася за общите усилия за реално подобрение на инвестиционния климат, върховенството на закона, отбраната и др. сектори. Щастливи сме, че нашата бизнес общност е жизнена и предоставя реални резултати в полза на отделните индустрии и на обществото като цяло.“ - посочи Оливие Маркет, президент на Американската търговска камара в България.

Ето и номинациите:

Категория „Малки и средни предприятия“

В тази категория членуват 137 компании. Номинираните по азбучен ред са: Адвокатско дружество „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков“, Американски университет в България, Ейч Ар Кансълтинг Партнърс и Сънфуудс (МакДоналд‘с България).

Категория „Корпоративни членове“

В тази категория членуват 68 компании. Номинираните по азбучен ред са: Адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори“, „Адеко“ България,  Менпауър България и Фондация „Америка за България“.

Категория „Големи корпорации“

В тази категория членуват общо 117 компании. Номинираните: Ай Би Ем България, „Дънди Прешъс Металс“, Ей И Ес България и КонтурГлобал Марица Изток 3.

Проект на годината – номинирани:

- Доклад за декарбонизация на електроенергетиката на България.

- Заедно за Украйна.