fbpx Aмерикански информационен и бизнес център в Бургас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Aмерикански информационен и бизнес център в Бургас

Американски информационен и бизнес център ще улеснява вече всички желаещи да търсят работа, образование или каквито и да е връзки със САЩ. Първото представителство отвори официално врати в Бургас.
Обучението ще бъде едно от трите основни направления, в което центърът ще осъществява своята дейност. Желаещите да продължат образованието си зад океана ще могат да открият пълна информация за университетите в САЩ и програмите, които предлагат, ще получат професионална ориентация за най-подходящите и квалифицирана помощ при подготовката на документите.

Благотворителността е другото направление, в което ще се работи сериозно. Начало на благотворителните прояви бе поставено още на самото откриване с търг на предмети втора употреба. Съвсем по американски, присъстващите имаха възможност да се сдобият с интересни вещи чрез писмено наддаване. В края на събитието бе обявена събраната сума, която ще помогне на бургаска тийн-група да запише в студио своята първа авторска песен. Талантите от “Chained rose” се оказаха една крачка по-близо до мечтата за студиен запис с чек за 364 лв.

По време на представянето на редицата проекти, с които американският център ще работи, се организира и асоциация „Кръг от приятели”, която да помага активно за реинтеграцията на завърнали се от чужбина българи.

Извън културата и благотворителната дейност, американският информационен и бизнес център ще има и изцяло бизнес направление. Планира се съставяне на франчайз каталог, който ще бъде готов през 2013 г. В него ще бъдат представени сериозни американски компании, които предлагат франчайз услуга или се интересуват от инвестиции, но още не са стъпили на българския пазар. Центърът може да удовлетвори интересите на българския бизнес в тази насока, да осъществи комуникационно посредничество на потенциалните партньори от двете страни.

Богата база данни от атрактивни недвижими имоти в Америка ще бъде в полза на онези, които виждат възможност в инвестиции в страната на неограничените възможности. Българските купувачи ще бъдат бързо и компетентно насочени в целия процес на сключване на сделка, според американското законодателство, при проявен реален интерес.