fbpx Архитекти създавaт устойчива градска среда | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Архитекти създавaт устойчива градска среда

Архитекти създавaт устойчива градска среда

Под името URBANIK, архитекти от сдружение “Трансформатори” ще предлагат възможности и инструменти за създавaнето на устойчива и интелигентна градска среда.

URBANIK е името на новия проект на сдружение “Трансформатори”, неговата мисията е да разрешава наболели актуални проблеми в градската среда, като предлага консултантски услуги и изпълнение на градски проекти с кауза и иновативни продукти със социална значимост.

Появата на URBANIK е провокирана от разбирането, че дизайнът на градовете ни трябва да отговаря на нуждите на гражданите и да е проектиран гъвкаво. А това, което дава URBANIK на гражданите и бизнеса, са точните инструменти за създавaнето на устойчив и интелигентен град.

URBANIK ще работи заедно със социално отговорния бизнес, неправителствени организации и активните граждани за превръщането на градовете ни в по-приятни места, където жителите да могат да ползват общите пространства по по-ефективен начин с грижа за средата и визия за бъдещето.“Убедени сме, че социално отговорните компании и организации ще се отзоват и ще инвестират повече в облагородяването на градовете ни като по този начин се отблагодаряват на своите служители и клиенти”, споделя Валери Гюров, управител на URBANIK.  

Първият реализиран проект на URBANIK e поставянето на велостойка “АBC” и пейка от поредицата “GreenBOX” пред Дома на Европа по случай Деня на Европа в присъствието на президента на Република България г-н Росен Плевнелиев и еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси г-жа Кристалина Георгиева. По покана на Информационното бюро на Европейския парламент и Европейската комисия в София URBANIK изработи единствена по рода си велостойка с надпис “ЕВРОПА”, която подканва столичани да използват алтернативни методи за придвижване, както и пейка от поредицата GreenBOX, която има добавени кашпи с растителност за повече зеленина в града.

Част от услугите, които URBANIK предлага, са изготвяне на цялостна стратегия за корпоративна социална отговорност в градска среда, социален тиймбилдинг и маректинг стратегии с кауза за града.

В продуктовия си каталог URBANIK предлагат уникалните “ABC велостойки”, които не само допринасят за изграждането на достъпна градска среда за велосипедисти, но и имат и атрактивен дизайн, който позволява да се изпрати директно послание до обществото чрез буквите, от които са създадени.