fbpx Orbis поема управлението на хотелите на Accor | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Orbis поема управлението на хотелите на Accor

Orbis поема управлението на хотелите на Accor

Водещата хотелска верига Orbis в Полша, подписа със своя стратегически акционер Accor споразумение да поеме 46 хотела в Централна Европа, както и да придобие ексклузивните права над лицензите за марките на веригата. Благодарение на тази транзакция Orbis затвърждава позицията си на лидер в хотелиерската индустрия в Централна Европа и се превърна в единствения лицензодател на всички марки на Accor в 16 държави от региона. Общата стойност на сделката възлиза на 142,3 милиона евро.

Orbis придобива настоящата мрежа на Accor от 46 хотела в 6 държави: България, Чехия, Унгария, Полша, Румъния и Словакия. Всички хотели оперират под брандовете на Accor: Sofitel, Pullman, MGallery, Novotel, Mercure, ibis и ibis budget. 38 от тях са действащи, а 8 са на етап проект, като 3 от тях ще са с договор за управление, а 5 ще са франчайз. 76% от хотелите се намират в столиците.

Споразумението между Orbis и Accor бе подписано на 7 януари 2015 г. В същия ден Orbis подписа с Accor и споразумението за ексклузивни права над лицензите, което дава право на Orbis Group да менажира до 2035 г. с минимум 10-годишен ексклузивитет хотелския бизнес на Accor под марките им в 16 държави: Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Черна гора, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия и Словения.

Стратегията на Orbis ще има за цел затвърждаване на лидерската позиция в региона чрез допълнително развитие на мрежата от хотели и отлично управление на принадлежащите хотели. Групата ще ускори своето разширение предимно чрез мениджмънт и франчайз, като ще инвестира в собственост опортюнистично.

Orbis Group вече се състои от над 100 хотела, опериращи в 8 държави в Централна Европа.