fbpx Бъдещето на дигиталните плащания | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бъдещето на дигиталните плащания

Бъдещето на дигиталните плащания

На Мобилния Световен Конгрес Mobile World Congress, MasterCard представи днес MasterPass™- бъдещето на дигиталните плащания. Това е дигитална услуга, която позволява на потребителите да използват всяка разплащателна карта или устройство с възможност за разплащане, за да открият усъвършенствани възможности за пазаруване, които са толкова опростени, колкото едно кликване, допиране или докосване - онлайн, в магазина, или където и да било.

MasterPass е еволюцията на PayPass Wallet Services, които бяха обявени през пролетта на 2012 г. и бяха в процес на тестове от избрани търговци и издаващи институции. Потребителите по целия свят ще могат да се абонират за услугата чрез финансовите институции - в Австралия и Канада до края на март, а в САЩ и Великобритания - съответно по-късно през пролетта и лятото. Освен това, наличността на MasterPass през 2013 г. ще се разшири до други пазари по целия свят, в това число: Белгия, Бразилия, Китай, Франция, Италия, Холандия, Сингапур, Испания и Швеция.

MasterPass пакетът услуги включва:

MasterPass checkout services – за предоставяне на търговците на последователен начин да приемат електронни плащания, независимо от това, къде може да бъде потребителят.

MasterPass-connected wallets – за да се даде възможност на банки, търговци и партньори да предлагат собствените си портфейли. Потребителите могат безопасно да съхранява информация за картата, адресни книги и други в сигурен облак, хостван от компания, на която те се доверяват.

MasterPass value added services – за обогатяване на опита при пазаруването преди, по време и след извършване на плащането. Те ще включват повече информация като салда по сметки и сигнали в реално време, програми за лоялност, както и Priceless оферти и други.

"Най-успешният продукт за разплащане от следващо поколение ще бъде приет от по-широк кръг от заинтересовани страни при неговото създаване, което ще им позволи да повлияят на опита на потребителя според неговите бизнес нужди и все още развиващата се динамика на индустрията", заяви Патриша Хюит, Director, Debit Advisory Service, Mercator Advisory Group.

Facebook коментари