fbpx Австрийският бизнес в България е с малко повече оптимизъм | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Австрийският бизнес в България е с малко повече оптимизъм

На среща с медии в Kronospan Design Center Австрийското търговско представителство у нас представи резултатите от своята традиционна годишна анкета сред австрийските инвеститори в България, която оценява бизнес климата в страната. Проучването е проведено в края на 2023 г. с участието на 96 ръководители на австрийски компании.

„Резултатите от анкетата отчитат по-голям оптимизъм за развитието на бизнес климата в България, като при 12% за миналата година сега делът на оптимистите достига 19%. Австрийските компании в България гледат уверено напред и са готови за внедряването на изкуствения интелект и приемането на еврото в страната.

В същото време много от тях изразяват опасения от неблагоприятната геополитическа обстановка на военни конфликти и санкции и виждат в този фактор най-голям повод за тревоги за своя бизнес“, посочи Филип Купфер (на снимката горе), търговски съветник към Посолството на Австрия и ръководител на ADVANTAGE AUSTRIA.

Освен него в събитието се включиха председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и представители на австрийския бизнес.

43% от австрийският бизнес има очаквания, че икономическият климат в България ще се подобри в настоящата година

Австрийският бизнес бе представен от Николай Банков, управител на Кроношпан България, Александър Сипек, управител на ЕВН България Груп и Светла Несторова, главен изпълнителен директор и председател на управителния съвет на Булстрад

Живот Виена Иншурънс Груп. Висшите мениджъри споделиха с аудиторията своя опит като австрийски инвеститори в нашата страна.