Автомобилният завод в Сандовил напълно обновен

Автомобилният заводът в Сандовил чества своята 50-а годишнина. Днес oтваря нова глава в своята история, като за пръв път предстои да започне произвовството на лекотоварни автомобили: новият Trafic (който ще бъде лансиран това лято) и версията с висок покрив на Opel/Vauxhall Vivaro, произвеждани преди в Испания (в завода на Nissan във Барселона) и Великобритания (в завода на General Motors в Лутън).

Tова ново индустриално приключение е свързано с пълно трансформиране на завода. Вследствие на трансформация, свързана с инвестиция в размер на 230 млн. евро, и три години на изключителни усилия, заводът може да се сравнява с построена на ново производствена мощност.

Предизвикателството сега е успешното стартиране на производството на новия Trafic и Opel/Vauxhall Vivaro, продължавайки същевременно да се поддържат най-високите стандарти за Laguna и Espace, които заводът ще продължи да произвежда до появата на техните наследници, след което производството им ще бъде прехвърлено в завода Renault Douai.

Renault вече е продал над 1,6 млн. Trafic автомобила от началото на производството му през 1980. Във Франция, Trafic оглавява сегмента си с пазарен дял от 36,6% през 2013. Лансирането на новото поколение ще помогне на Renault да консолидира позицията си като №1 на европейския LCV пазар. С 270 версии, над 100 цвята, и автомобилни адаптации, внедрени в производствения процес, новият Trafic ще се стреми да продължи успеха на предшественика си.

 

Facebook comments