fbpx Автономно пилотираният концептуален модел Audi A7 на пътя | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автономно пилотираният концептуален модел Audi A7 на пътя

С автономно движение на дистанция от над 550 мили с журналисти зад волана, Audi показва че ерата на автономното движение чука на вратата. Маратонското тестово движение с пилотирания автономен концептуален модел Audi A7 ще демонстрира, че на практика може да се постигнат невероятни резултати и с наличните серийни технологични решения. Пътуването ще започне от Силиконовата долина в Калифорния и ще завърши в Лас Вегас в Невада за да се присъедини след това автомобилът към Международното изложение за потребителска електроника International CES 2015 (Consumer Electronics Show), един от най-големите търговско ориентирани форуми за електронни продукти.

Автономната пилотирана концепция включва голям брой сензори, много от които са готови за серийно производство. Датчиците с голям обхват на адаптивния темпомат (adaptive cruise control, ACC) и на страничния асистент (Audi side assist, ASA) непрекъснато следят предната и задната част на автомобила. Двата радарни сензора със среден обхват, съответно в предната и задната част са с разширен страничен диапазон за да покриват 360 градусов диапазон на наблюдение. Лазерни скенери са монтирани с предната решетка Singleframe и долната част на задната броня. Те осигуряват изобилна информация за да гарантират детайлно разпознаване на статични и динамични обекти по време на автономното шофиране. Тези технологии са готови за серийно производство, включително и интеграцията им в автомобила и структурата на себестойността за бъдещото производство на системите. Нови триизмерни камери с висока резолюция, вече интегрирани в системите от ново поколение използвани в новото Q7, осигуряват широкоъгълен поглед към зоната пред автомобила. Четири малки камери монтирани в предната и задната част наблюдават близките заобикалящи предмети.

Обучението на журналистите за тестовото шофиране, които участват в пътуването на 550 мили се осъществи няколко седмици по-рано на тестовата писта Arizona Proving Grounds. По време на пътуването всеки от тях ще бъде зад волана за около 100 мили.