fbpx Автосалон Франкфурт 2013 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Автосалон Франкфурт 2013

Автосалон Франкфурт 2013

етикети

Световна премиера за BMW i8, който още от самото начало е разработен като Plug-in хибриден спортен автомобил с пъргава динамика и изключителна ефективност. Неговата специфична за BMW i архитектура LifeDrive създава идеални предпоставки за оптимизирана по отношение на теглото конструкция. Двигателят с вътрешно горене и електромотора, батерията, мощната електроника, компонентите на окачването, както и структурните и деформационни компоненти са групирани в алуминиевия модул Drive, а централният елемент на модула Life е изработената от CFRP пътническа клетка на автомобила с конфигурация 2+2 места. Освен това тази структура осигурява и особено нисък център на тежестта, както и балансирано в съотношение 50 : 50 разпределение на теглото между осите, които допринасят за пъргавото поведение на пътя на BMW i8. Специфичната за модела, разработена и произвеждана от BMW Group Plug-in хибридна система на BMW i8 е ново еволюционно стъпало на Efficient Dynamics. Тя се състои от компактен трицилиндров бензинов двигател с технология BMW TwinPower Turbo, електрическо задвижване и литиево-йонна батерия, която се зарежда от конвенционален домакински контакт. Двигателят с вътрешно горене развива 170 кВт/ 231 к.с. и задвижва задните колела, а електромоторът с мощност 96 кВт/131 к.с. подава мощността си към предната ос. Тази задвижваща система позволява както чисто електрическо шофиране с пробег до 35 км и скорост до 120 км/ч, както и 4х4 усещане за връзка с пътя с мощно ускорение и ориентирано към максимална динамика разпределение на мощността при спортно шофиране по завои. По-мощният от двата двигателя задвижва задните колела и в комбинация с електрическия Boost на хибридната система осигурява типичната за BMW радост от шофирането, и то при ненадмината ефективност. Измереният при тестовия цикъл на ЕС за Plug-in хибридни автомобили среден разход на гориво на BMW i8 е по-малко от 2,5 л/ 100 км, а стойността на емисиите на СО2 е по-ниска от 59 г/ км.

Ден преди официалния старт на автосалона Opel показа как ще изглежда мобилността на бъдещето с премиерата на Monza Concept – визията на марката за комуникационна свързаност и ефективна мобилност. Преди откриването на 65то Международно автомобилно изложение във Франкфурт производители, политици, учени и представители на асоциации се събраха на “Конференция на бъдещето” с домакин водещия германски седмичен вестник Zeit. Ключов лектор в залата “The Squaire” на летище Франкфурт бе Д-р Карл-Томас Нойман, изпълнителен директор на Adam Opel AG.

В своята презентация “Околна среда, безопасност и опазване на индивидуалната мобилност”, Нойман очерта предизвикателствата, пред които ще бъде поставена автомобилната индустрия в бъдеще. Акцентът беше ексклузивното представяне на Opel Monza Concept, визионерска концепция, която ще определи тенденции в новите модели на Opel. Карл-Томас Нойман: “Monza Concept е концептуална кола, която ще има дългосрочно въздействие върху нашето бъдеще. В процеса на развитието ни две основни теми за ефективността и комуникационната свързаност излизат на първо място в списъка на приоритетите ни.”

По време на презентацията на вицепрезидента по дизайна на GME Марк Адамс, Monza Concept впечатли със своят лек, атлетичен външен вид, уникалната си 3D прожекционна технология в интериора заедно с определяните от потребителите възможности за комуникационна свързаност и модулна конструкция, позволяваща използването на природосъобразни системи за задвижване от всички видове до такива с горивни клетки.

Карл-Томас Нойман подчерта, че Opel полага всякакви усилия, за да остане диктуващ тенденциите: “С над 150-годишна история компанията Opel е символ на голяма иновативна сила и принос в превръщането на високите технологии в достъпни за широка група клиенти. С Opel Ampera ние сме първият европейски автомобилен производител, който има електрически автомобил изцяло подходящ за всекидневна употреба на пътя, а с Monza Concept ние представяме друг диктуващ тенденциите автомобил.”
 

facebook коментари