fbpx Безплатна академия ще помага на майките да се върнат в бизнеса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Безплатна академия ще помага на майките да се върнат в бизнеса

Безплатна академия ще помага на майките да се върнат в бизнеса

Специалнa обучителна академия за майки организира УниКредит Булбанк. Целта на програмата WoMum “Майки в бизнеса“, е да повиши професионалната квалификация на дамите и да направи завръщането им след майчинство по-лесно, без излишен стрес и с повече самоувереност.

Подкрепата, която майките ще получат, е с изцяло практическа насоченост. Всички обучения са напълно безплатни и ще бъдат проведени от професионални треньори от УниКредит Булбанк, които имат дългогодишен опит в бизнеса.

По време на академията обучителите ще помогнат на дамите да надградят професионалните и личностни си умения. Всички тренинг събития ще се провеждат в Учебния център на УниКредит Булбанк на пл. „Св. Неделя“ 7, ет. 6.

Участниците в програмата ще получат и практични съвети как да управляват личните си финанси – безспорна необходимост при управлението на семейния бюджет.

„В УниКредит Булбанк разбираме какво голямо ежедневно предизвикателство е съчетаването на две важни роли в една – на работещ човек и на майка. Ние вярваме, че това не е непосилна задача. Затова създадохме академията за майки WoMum “Майки в бизнеса“. Искаме да споделим нашия опит с дамите и да направим завръщането им в бизнес среда по-лесно. Убедени сме, че майчинството е развило у тях ценни качества, които могат да приложат в бизнес среда. Готови сме и да ги приветстваме в екипа на Уникредит Булбанк“, коментира Федерико Бедини, директор Човешки ресурси в УниКредит Булбанк.

Според дългогодишно международно проучване на Harvard Business School порасналите деца на работещи майки са хора с по-високи постижения в работата. Това е особено видимо за майките на момичета. При работещи майки, дъщерите имат по-голям шанс да бъдат наети, по-голяма вероятност да са на мениджърски позиции и получават по-високи заплати. Освен това проучването показва, че това дали майките работят или не, не влияе на щастието на децата им в зряла възраст. Този резултат е важна глътка въздух за майките, които често изпитват вина, връщайки се на работа, вместо да останат у дома, пише Harvard Business Review.

„Много хора все още смятат, че когато майките работят, това се отразява негативно да децата им“, коментира в Harvard Business review проф. Катлийн Макгин. „Затова изводът, че връщането на работа след майчинство не оказва влияние на щастието на децата в по-късен етап от живота им, е много важно. Когато знаем, че децата ни не страдат, чувството за вина ще изчезне.“, казва тя. Според нея това дава свобода на жените да изберат дали да работят или не на база на финансови или лични причини, а не на база на това дали няма да навредят на децата си.  Целта на академията WoMum “Майки в бизнеса“ е именно да насърчи дамите да направят информиран избор.

Обученията ще се състоят от няколко модула с различни теми. Първата беше „Комуникационни умения: как да убеждаваме събеседниците си“. Екип от специалисти разказа защо уменията да говорим пред хора, да се държим уверено и да предаваме посланието си по начин, по който да бъдем разбрани от отсрещната страна, са необходими не само за бизнеса, но и в ежедневието.