fbpx Bgschool дава шанс на младежи да развиват ИТ таланта си | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Bgschool дава шанс на младежи да развиват ИТ таланта си

Двеста и петдесет учениците и студентите успешно развиват и поддържат своите проекти в инициативата Bgschool.bg до този момент. Програмата предоставя възможност да развият спсобностите си в IT сферата, така и на учебните заведения да подобрят своето онлайн присъствие.
Проектът BgSchool.bg стартира с цел да бъде подпомогнато българското образование. Инициативата насърчава развитието на всички български училища и техните възпитаници, проявяващи интерес да се развиват в IT сферата. Натоварени с тази амбициозна задача са екипите на ICN.bg и Devision.bg, които обединяват сили с цел насърчаване на развиване на знанията и уменията на учениците в тази сфера, както и одобряване на видимостта на училищата в интернет пространството.

В проекта може да се включат всички амбициозни и талантливи младежи, които имат желание и интерес да се развиват в областта на уебдизайна и програмирането. Те могат да развият и реализират собствените си идеи напълно безплатно, както и да използват придобитите знания и умения в реалната практика. Двеста и петдесетте активни участника, които вече осъществяват своите проекти, имат осигурен безплатен хостинг, както и 2GB дисково пространство, 50GB месечен трафик, неограничен брой e-mail акaунти, FTP потребители и субдомейни, 10 бр. бази данни и 5 бр. паркирани домейна.
Учебните заведения също могат да се възползват от програмата, за да подобрят своята видимост в интернет и същевременно да направят уебсайтовете си по-интересни и лесни за използване.