fbpx Бизнесът трябва да има по-пряка връзка със земеделските училища | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Бизнесът трябва да има по-пряка връзка със земеделските училища

Средните професионални гимназии с профил селско и горско стопанство, ветеринарна медицина и хранително-вкусови технологии ще бъдат запазени и ще бизнеса ще бъде насочен да да ползва кадри от тях, заяви зам. земеделския министър Валентина Маринова на пресконференция в Русе след среща във Висше училище по агробизнес и развитие на регионите - филиал Русе. Тя поясни още, че в новия закон има текстове, които са насочени с по-пълни определения как да се ангажира малкия и среден бизнес по места.

Маринова съобщи, че през последната година пожарите са 5 пъти по-малко, а засегнатите площи са 6 пъти по-малко. „Това е благодарение на превенцията и добра работа между заинтересованите страни”, категорична е тя. Ресорният зам.-министър поясни, че бенефициенти по мерките за предпазване от пожари могат да бъдат общините, юридически лица и държавни предприятия. „Възможностите за това не се използвани не поради липсата на ресурс, а защото е нямало нагласа и самите кметове не са били убедени, че това може бъде приоритет. През юли е извършен нов прием и повече от 100 юридически лица и общини са кандидатствали, което показва, че има загриженост в тази посока.”, допълни Маринова.