fbpx Благотворителен търг събра 20 хиляди лева само за 45 минути | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Благотворителен търг събра 20 хиляди лева само за 45 минути

Благотворителен търг в подкрепа на Асоциация на пациентите с вродени лицеви аномалии и техните родители – АЛА, събра 20 хиляди лева. И въпреки, че търга бе в стила на шоуспектакъл, воден от Иван Динев – Устата, бизнес дами и дами от модата не се поколебаха да наддават за картини и други предмети. Главен виновник за да се случи тази инициатива бе Николай Младжов, собственик на шоурума на Z&M HITACHI, където се състоя търга.

За инициативата картини дариха: Боян Радев, Светлин Русев, Николай Младжов, Теодора Иванова, Ралица Стоицева, Искра Георгиева, Йордан Кацамунски, фондация „България”. Свои фланелки с автограф дариха Христо Стоичков и Мартин Петров, който присъстваше лично. Една от най-активните участнички в търга бе Катя Роуз (Бизнесдама на 2012 г. и Мисис България 2011 г.), която закупи двете фланелки за забележителната сума от 3 100лв., към които прибави и костюмите на Софи Маринова и Устата от последния им клип „Отнесени от вихъра”.
Оспорвано наддаване настана за картината на Васил Стоилов от 1934 г. „Мома” с първоначална цена от 650 лв, след като бизнес дамата Мая Цакова закова летвата на финалните 2300 лв.

Страната ни е изостанала сериозно в грижите за децата, родени с дефекти, по-известни като „заешка уста” и „вълча паст.” Почти половината семейства, в които се е родило дете с такива дефекти са били посъветвани да го оставят за отглеждане в социален дом. Около 60-70% от акушер-гинеколозите свързват вродените лицеви аномалии задължително с наличието на изостаналост в умственото развитие и препоръчват на семействата прекъсване на бременността. Годишно у нас се раждат между 120 и 140 деца с вродени лицеви аномалии.
„Моята дългогодишна практика показва, че за две десетилетия нивото на информираност на обществото по този проблем не се е променило изобщо. Предразсъдъците спрямо тези деца продължават да бъдат големи”, каза Доц. Юри Анастасов ръководител на Отделение по Пластична Хирургия към УМБАЛ "Свети Георги", Пловдив. От името на асоциацията той прие лично връчените от Младжов средства и благодари за огромната подкрепа.

 

 Бизнесменът Николай Младжов (вляво) и Боян Радев, сн. Хайлайф