fbpx България и Азербайджан може да разработват съвместни туристически проекти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

България и Азербайджан може да разработват съвместни туристически проекти

България и Азербайджан може да разработват съвместни туристически проекти

България и Азербайджан имат желание да разработват съвместни проекти за привличане на туристи, за обмен на опит в подготовката на студенти и обслужващ персонал в хотелиерството и ресторантьорството. До края на годината може да се организира посещение на група от азербайджански туроператори и медии, които да се запознаят с възможностите на българските курорти. Ще бъде полезно по време на визитата азербайджанските специалисти да се срещнат и с представители на български браншови организации, за да обменят добри практики и да разширят връзките си с колеги от България. Азербайджан проявява интерес към към предлагането на балнео- и СПА услуги, маршрути за културен и гурме туризъм.
В момента Азербайджан строи първия си голям зимен курорт на около 120 км от Баку и се интересува от българския опит в изграждането на планински и спортни съоръжения, от практиката на инструкторите в големите ски центрове като Банско например. Голям техен правителствен проект е и "Baku White City", който трябва да преобрази столицата. Български компании могат да се включат и като подизпълнители на големи спортни обекти в Азербайджан. При добър туристически интерес биха могли да се осъществяват и директни чартърни полети до българското Черноморие.