fbpx Българска копания произвежда медицинска техника за над 120 страни | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българска копания произвежда медицинска техника за над 120 страни

Пловдивска компания е сред лидерите в производството на медицинска техника в световен мащаб. BTL Industries, част от чешката BTL, е от 20 години на българския пазар, като продуктите й са фокусирани в три основни направления – физиотерапия, кардиология и естетична медицина. Компанията е сред трите най-големи производители на физиотерапевтични уреди в света. Това стана ясно на специално събитие, на което бе представен иновативният продукт на BTL Industries – BTL Super Inductive System.

Цялото производство на компанията е съсредоточено в България. Годишно у нас се произвеждат около 20 000 високотехнологични апарата, които се продават в повече от 120 страни. Освен с производствената база в Пловдив, където работят над 210 служители, BTL Industries разполага и с R&D център в София с 30 висококвалифицирани специалисти.

Развитието на компанията на българския пазар е изключително динамично. Оборотът й за 2017 г. е 127 122 000 лв., а ръстът – 10%. Целта за следващите няколко години е постигане на 30-процентов ръст в продажбите.

Продуктите на BTL Industries се отличават със своята иновативност и широка приложимост. Един от най-впечатляващите от тях е физиотерапевтичният апарат BTL Super Inductive System, който се използва за лечение на редица заболявания, третирайки ги чрез високоинтензивна магнитотерапия. Благодарение на този апарат се постига бързо възстановяване на периферни нерви след различни увреждания. Той допринася и за подобряване на състоянието на мускулите след прекаран инсулт и лекува травми на раменната става. Само с един апарат се разрешават редица проблеми, за които обикновено е нужна много повече медицинска техника.

Уникалното при BTL Super Inductive System е, че работи с дълга продължителност и високи мощности, което позволява да се достави голямо количество енергия за единица време. Така се постига 2 пъти по-бързо възстановяване в сравнение със стандартните уреди от този тип. Апаратът се използва при лечението на някои от най-големите спортисти в света като боксьора Владимир Кличко, футболистите на Реал Мадрид, на националните отбори на Португалия и Бразилия и други. Достатъчно показателен за качествата на уреда е фактът, че през 2017 г. той беше представен по време на престижен международен конгрес по спортна медицина и травматология, проведен на стадиона на Барселона – Камп Ноу.

„Амбицията на целия екип на BTL Industries е не просто да произвежда медицинска апаратура, но да създава иновации, които променят индустрията. Вярваме, че така допринасяме за осигуряването на по-качествено здравно обслужване в световен мащаб и за превенцията и лечението на различни заболявания. Наш ключов приоритет е разработването на още нови продукти в трите основни направления, в които работим – физиотерапия, кардиология и естетична медицина. Дългосрочната ни цел обаче е да навлезем и в други продуктови пазари – роботика, хирургия, неврология, спешна медицина“, коментира Георги Петков, изпълнителен директор на BTL България.