fbpx Българската агенция United Partners спечели комуникационното обслужване на DIAGEO за Източна Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българската агенция United Partners спечели комуникационното обслужване на DIAGEO за Източна Европа

Водеща снимка
Да

Българската агенция United Partners спечели комуникационното обслужване на DIAGEO за Източна Европа

Глобалният лидер в алкохолните напитки DIAGIO, чиито известни брандове са Johnnie Walker, Smirnoff, Baileys, Captain Morgan, Tanqueray и Guinness, избра за свой стратегически комуникационен партньор в Източна Европа българската агенция United Partners.

United Partners беше избрана след продължил месеци конкурс за нова агенция. Експертен екип на United Partners ще работи по създаването и развитието на бранд стратегиите за водещи марки на DIAGEO като Johnnie Walker, Gordon’s, J&B, Baileys, Tanqueray, както и ще отговаря за изпълнението им, когато се налага.

Регионът на DIAGEO, за който United Partners ще отговаря, включва ключови пазари за компанията в Източна Европа, сред които Русия, Румъния, Чехия, Унгария, Хърватска, Украйна, Израел. United Partners създаде мрежа от партньорски агенции в ЦИЕ и Русия (UP Network), с което да предостави на клиентите си по-широк обхват на обслужване на по-ниска цена.

„След като бяхме избрани за най-добра агенция в Югоизточна Европа от SABRA Awards през 2020 г., стратегическото партньорство с DIAGEO е поредна стъпка за United Partners в посока разрастване на бизнеса и предоставяне на регионално комуникационно обслужване в мащаб“, сподели Мария Гергова-Бенгтссон, основател и изпълнителен директор на United Partners.  

Експертизата на Юнайтед Партнърс по линия на data-driven стратегии, influencer маркетинг, social media listening, дигитален маркетинг и други ще допринесе за изграждането на 360-градусови стратегии за органично присъствие на брандовете в съзнанието на потребителите, асоцииране с културата на марките, както и развитие им на всички пазари.

Пенелопе Зауди, Senior Communication Strategist в DIAGEO сподели: „За нас е удоволствие да работим с United Partners и се вълнуваме, че заедно ще построим бъдещето на нашите ключови брандове в Източна Европа. Културният аспект за нас е от особено значение, затова нямаме търпение да създадем нови кампании, достойни за награди“.