Българската асоциация на агенциите за дигитални комуникации с нов председател

От декември тази година председател на браншовата организация Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации (БААДК) става Ален Попович – един от създателите на дигитална агенция Social Me. Като председател на БААДК той ще носи отговорност за развитието на организацията, спазването на установените норми на работа в конкурентна среда и развитието на различните марки в социалните мрежи с честен и етичен подход. Именно това е целта на браншовата организация – да подобри и повиши нивото на професионализъм в България.

Основна мисия за 2015-та година за БААДК е да увеличи членовете на асоциацията и да привлече и международни партньори с цел развиването и използването на добри и работещи практики в областта на дигиталния маркетинг.

Ален Попович е маркетинг мениджър на компанията Social Me, предлагаща практични и работещи решения за фирмите, които искат да популяризират дейността си онлайн, да привлекат бързо голям брой потребители към страниците си и да спечелят вниманието на по-голяма част от аудиторията чрез една от най-големите социални мрежи в света – Facebook. Ален Попович прави успешни Facebook кампании за едни от най-големите фирми и марки на българския пазар - Vip Brother Bulgaria, Ариана, Технополис, Nikon, Фондацията на Димитър Бербатов, Chivas Regal, X Factor Bulgaria и над 50 други бранда.

Първата в региона асоциация за дигитални комуникации – Българска асоциация на агенциите за дигитални комуникации (БААДК) е браншова организация, която има за цел да установи етични норми при ползването на социални медии с маркетинг цели, да наложи професионални практики в областта на дигиталните комуникации, както и да повиши вниманието на потребителите срещу интернет измами.

БААДК е учредена от седем агенции, специализирани в областта на дигиталните комуникации: All Channels Group, APRA Digital, Despark, InteractAge, Publicis MARC Group, SiteMedia и Social Me. Създаването на Българската асоциация на агенциите за дигитални комуникации е логично продължение на развитието на бранша в България. След първоначалния етап, когато всички участници на пазара – агенции, клиенти, специалисти, програмисти и разработчици проучваха какво са дигиталните комуникации и как могат да ги използват, сега пазарът се намира в зрялата фаза, когато трябва да се установят професионалните критерии за работа. От тази гледна точка БААДК дава възможност на конкурентни компании да водят цивилизован диалог и да защитават интересите си като бранш с цел да се работи само в рамките на допустимото от закона и от бизнес-етиката.

 

Facebook comments