fbpx Българската транспортна компания с инвестиция от 15 милиона евро в първия дигитализиран флот у нас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Българската транспортна компания с инвестиция от 15 милиона евро в първия дигитализиран флот у нас

EuroSpeed пуска в движение един от първите дигитализирани флотове в Европа. През 2022 г. транспортната компания ще инвестира 15 милиона евро в закупуването на оборудване от новия модел влекачи на DAF– XF „New Generation” и най-новото поколение ремаркета на SCHMITZ Cargobull – Eco Generation. Идеята на компанията е да свърже новия влекач на DAF с най-модерното ремарке на SCHMITZ и по този начин инвестицията да е изцяло насочена към дигитализация, екологична ефективност и безопасност на пътя.

Влекачите поръчани от EuroSpeed са изготвени по индивидуална спецификация, след анализ на всички нововъведения и дългогодишният практически опит на превозвача в резултат на партньорството с производителя. През януари 2022 г. предстои и първият тест в полеви условия- EuroSpeed ще тества новия влекач заедно с най-модерното ремарке на SCHMITZ (EcoFlex) по натоварените маршрути в Европа под товар. Ремаркето EcoFlex на Schmitz Cargobull е с иновативна аеродинамична транспортна концепция, която значително намалява въздушното съпротивление, спомагайки за редуциране разхода на гориво и намаляване на вредните емисии въглероден диоксид, което му печели престижна немска награда за устойчив дизайн за 2022г. Друг плюс е регулируемият заден покрив на ремаркето, което позволява съвместимостта на по-обемен товар.

Целият процес ще бъде документиран, като тестовото пътуването на композицията ще завърши в началото на февруари 2022 на официалното представяне на DAF XF и SCHMITZ EcoGeneration в София, където EuroSpeed, Турботракс България и SCHMITZ Cargobull ще обявят какви са резултатите от направения тест в реални условия.