fbpx Български машини ще леят части за Ауди | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български машини ще леят части за Ауди

Българският завод „Илинден” – Плевен ще достави леярски машини за производство на оборудване за Ауди. Машините са предназначени за китайския завод Кей Ес Ем Дунфан (Чанчун) Ко, който произвежда алуминиеви детайли за автомобилния гигант.

В присъствието на министър Трайчо Трайков в Пекин беше подписан договор за износ на машини за леене с противоналягане (с прилежащо оборудване и матрици) между Си Пи Си Европа (собственник на завод «Илинден») и Кей Ес Ем Дунфан (Чанчун) Ко. Технологията за леене с противоналягане е изобретена през 70-те години на миналия век.

Проектът е на стойност 1 808 000 евро и ще се осъществи в две фази. През първата до ноември 2010 г. ще бъде доставено оборудване за 602 000 евро. Втората фаза е планирана за второто тримесечие на 2011 и ще завърши през ноември 2011 с доставка на машини за още 1 206 000 евро.

Машините на Си Пи Си Групп, произведени в завод "Илинден" в България, са инсталирани и работят в германските клонове на Фолксваген, Закс, Кей Ес Ем, както и в SMW Automotive (САЩ), Алутек (Китай), Интермет (САЩ) и др. С тях се произвеждат детайли за водещи автомобилни компании като Фолксваген, Ауди, Дженерал Моторс, Крайслер, Форд, Пежо Ситроен, Харлей Дейвидсон и т.н.