fbpx Български патрули това лято ще има на Халкидики | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Български патрули това лято ще има на Халкидики

Български патрули това лято ще има на Халкидики

Вътрешните министри на България и Гърция са предложили да бъде изграден тристранен контактен център на ГКПП „Капитан Андреево”. През летния сезон наши полицаи ще патрулират заедно с гръцките си колеги в три курорта на полуостров Халкидики.

Двамата министрите са подписали писмо до турския си колега Осман Гюнеш, което се предлага да бъде създаден тристранен контактен център на ГКПП „Капитан Андреево”. Възможностите за обмен на информация в реално време между полицейските и митническите служби на трите страни ще подпомагат усилията за противодействие на трансграничната престъпност и нелегалната миграция. Идеята е мотивирана от ефективността на контактния център на Промахон, който допринася съществено за бързината и оперативността при разрешаването на случаи от взаимен интерес. Изграждането на такива центрове е сред най-добрите практики, използвани в цяла Европа.

Висока оценка получи практиката, стартирала в Банско със съвместни патрули в курортните комплекси. Предвижда се тя да се развива, като през следващия зимен сезон отново гръцки патрули ще бъдат командировани в ски курорти в България.