fbpx Изявени студенти по туризъм и социално дело получават стипендии | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изявени студенти по туризъм и социално дело получават стипендии

Изявени студенти по туризъм и социално дело получават стипендии

Фондация “Св. Св. Константин и Елена” определи своите стипендии за подпомагане на изявени студенти в областите на туризма, социалното дело и социалния мениджмънт. Стипендиантите ще бъдат подпомогнати с по 1500 лв. за летния семестър 2014/2015 г. Общо 4-ма студенти, спечелили стипендиите си чрез конкурс, ще получават финансовата помощ в рамките на 5 равни вноски по 300 лв. за всяка.

В областта на туризма избраните стипендианти са 2-ма от общо 25 кандидати от 8 най-известни български висши учебни заведения. Журито избрало най-изявените студенти е съставено от авторитетни представители на академичните среди и на Фондацията. Критериите, по които са отличени стипендиантите са предимно високите показатели от изпитната сесия през зимния семестър.

Фондацията реализира тази програма с подкрепата на „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“ АД.

Стипендиантската програма в областта „Социално дело и социален мениджмънт“ Фондацията осъществява съвместно с ПОАД „ЦКБ Сила“ АД. По тази програма, освен отличен успех от предходния семестър, студентите трябваше да представят и есе по актуална тема в областта.

С отличния си успех (5.80) и задълбочения анализ в есето на тема „Промените в пенсионния модел – пътят от солидарен към капиталов принцип и изборът между две паралелно съществуващи системи“ стипендия спечели Соня Иванова – четвъртокурсничка в Стопанска академия „Д. Ценов“ – Свищов.

Другият стипендиант по програмата е Гошо Димитров, студент във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, магистър, специалност „Социалнопедагогическа превенция и пробационни дейности“. Предходният семестър той е завършил с успех 6.00. Гошо е доброволец в домовете за деца, лишени от родителска грижа, и е консултант по социални дела.

През първия семестър на тази учебна година в двете на направления – туризъм и социално дело, бяха подкрепени други четирима студенти. Така през учебната 2014/2015 г. Фондацията подпомогна обучението на общо 8 студенти от различни висши учебни заведения на страната.

Програмата на Фондация “Св. Св. Константин и Елена” за поощряване и подпомагане на талантливи българи в процеса на висшето им образование е с дългосрочни цели. Те са създаване на висококвалифицирани кадри в ключови за икономиката на страната сфери, от които в България се чувства силен дефицит. С предимство по тази програма се ползват студенти в неравностойно положение, а именно: от социално слаби семейства; младежи и девойки, израснали под институционална грижа; сираци или полусираци; студенти със степен на инвалидност; студенти със специални образователни потребности.

 

 

 

Facebook коментари