Български производства се представят в Индия

В Мумбай се провежда Международен бизнес форум „България – Индия“. По време на събитието бяха представени бизнес климатът в България, инвестиционните възможности, отличните климатични и природни условия. От индийската страна подчертаха традиционно добрите контакти между двете държави от времето на Индира Ганди и желание за активно сътрудничество в нови условия.

Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия подписа Меморандуми за сътрудничество с Европейския съвет на търговските камари в Индия и Асоциацията на индустрията в Индия. В рамките на форума се провеждат двустранни срещи между български и индийски компании.
На Международната изложба за инженерни продукти India Engineering Sourcing Show с държавна подкрепа на националния щанд участват български производители, които представя продукция от секторите индустриално оборудване и машини, поддоставки и инвестиционни продукти, модерни технологии и развойна дейност, компоненти за автомобилостроене. Това е най-значимото събитие в Индия за представените браншове, на което на площ от 11000 кв.м. участват над 500 изложители, а очакваният брой на посетителите е над 11 хиляди.