fbpx Канадски инвеститор избра България за дейността си | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Канадски инвеститор избра България за дейността си

Водещата международна компания за аутсорсинг на бизнес процеси TELUS International, започва съвместна работа с КолПойнт Ню Юръп, успешна регионална компания в областта на аутсорсинг индустрията, която е създала над 1000 работни места в България и Румъния. Като резултат от сътрудничеството, TELUS International планира да инвестира в българската икономика чрез подпомагане развитието на бизнеса, създаването на повече възможности за работа, и едновременно с това разширявайки своя подход на Корпоративна Социална Отговорност (CSR), чиято философия е „Да даваме, там където живеем”.

Партньорството ще осигури плануваното увеличение на служителите с около 300 процента, както и на разширяването на дейността й в още градове на България. Чрез сътрудничеството си с КолПойнт, TELUS International ще може да обслужва повече клиенти на английски, немски, френски, испански, италиански, португалски, и да прибави нови езици като иврит, арабски, датски, руски, турски, норвежки и много други.
TELUS International е доставчик за аутсорсинг на бизнес процеси и контактни центрове за клиенти в цял свят и е глобална дъщерна компания на TELUS, водеща канадска телекомуникационна компания с 10,6 млрд. канадски долари (8,3 млрд. евро) размер на годишните приходи и 12,8 млн. клиенти.

Специално на представянето бе и министърът на икономиката, енергетиката и туризма г-н Делян Добрев, който каза:„Успехът на КолПойнт Ню Юръп е доказателство за перспективата на аутсорсинг сектора в България. Откровено мога да заявя, че това ще е полезно за икономиката на страната”.