fbpx Българските баби на работа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българските баби на работа

Бабите в действие – това си е поставила за цел българската фирма Snug Essentials, която на фона на проблемите с ниските пенсии и застаряващото население у нас, ще открива работни места за колкото може повече български баби. Екипът на фирмата развива онлайн бизнес като наема пенсионерки да правят това, в което най-много ги бива – да плетат. Но не какво да е, а калъфи за смартфони, таблети и лаптопи, които след това продава по различни международни канали в интернет.

„Ние рядко оценяваме плетивата на, създадени от нашите баби и майки. Повечето българи дори не им обръщат внимание и предпочитат да носят китайски, масово произведени „модни“ дрехи. Открихме обаче, че много чужденци харесват ръчно изплетените чудесии от бабите в България и с удоволствие ги закупуват. Затова решихме да използваме този интерес и да започнем да продаваме модерни и практични плетива в чужбина, чрез различни интернет канали“ - разказва Петя Митева, основателка на Snug Essentials.

Фирмата разпространява плетените калъфи за дигитални устройства чрез своя профил в най-популярната глобална платформа за ръчно изработени стоки Etsy, чрез eBay, Facebook и други интернет канали. Предстои и откриването на собствен онлайн магазин.

Към момента вече 6 баби упражняват занаят, а плановете на екипа са скоро техният брой да се удвои. Самите работнички също са много доволни. Те получават заплащането за труда си предварително, а целият риск, свързан с реализацията на продукцията остава за фирмата.