fbpx Българският пазар е готов да ползва облачните технологии | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Българският пазар е готов да ползва облачните технологии

Изпълнителният директор на SAP България и регионален изпълнителен директор на SAP за Югоизточна Европа Румяна Тренчева сподели на среща с медиите днес, че е оптимист за навлизането на облачните технологии в компаниите. Тя представи тенденциите в развитието на SAP в глобален мащаб, както и посоката на развитие на бизнеса в България.

„През 2015 г. SAP България реализира над 130-процентов ръст на годишна база. 54% от общите приходи на компанията са базирани върху решения, свързани с електронната търговия и omni-channel като SAP Hybris, C4C, GKPOS.“, сподели г-жа Тренчева. 27% от продажбите на SAP в България са в сектора на бързооборотните стоки. 12% от сделките са от облачни абонаменти и услуги. Това предопределя готовността на българския пазар да ползва облачни услуги с темповете на големите западни пазари.

„Две са основните тенденции за развитие на бизнеса ни за 2016г.: миграция към S/4HANA и отварянето на HCP платформата към партньорската екосистема на SAP от местни компании-разработчици“, каза г-жа Тренчева.

„През последните две години развойният център на SAP в България е в основата на стратегията на компанията на глобално ниво.“, каза Радослав Николов, управител на SAP Labs България. Над 650 професионалисти работят в развойното звено в София, 200 от които разработват HANA Cloud Platform.

По време на събитието г-жа Румяна Тренчева отличи компанията BGBS като най-добър облачен партньор на SAP в България за 2015 г.