fbpx 80% от хората пазаруват като се "консултират" със смарт устройства | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

80% от хората пазаруват като се "консултират" със смарт устройства

80% от хората пазаруват като се "консултират" със смарт устройства

Информацията за вземането на осем от всеки десет решения за покупка на купувачите по света сега се получава от цифрови устройства, като потребителите заявяват, че използват повече смарттехнологии (интелигентни купувачи) и получават повече за парите си от преди. Все пак, макар повече от девет десети от оборотите в търговията на дребно да се дължат на продажби във физически магазини, в резултат виждаме купувач във физически магазин, който е по-ориентиран и купува от по-малко на брой отделни магазини, отколкото през предишните години. Ръководство на MasterCard за маркетинг директорите на търговците на дребно относно омникупувачите съчетава данни от проучвания на хиляди купувачи по целия свят. Сред основните констатации са, че:

- Използването на технологии при пазаруване е почти универсално: 80% от потребителите съобщават, че в процеса на пазаруване използват технологии, като смартфон приложения за проверка на цените, услуги за купуване онлайн с получаване на стоката в магазина, както и технология във физическия магазин за проучване или поръчване на продукт. В допълнение на това, шестима от всеки десетима правят повече проучвания на стоките онлайн днес, отколкото преди две години.

- Физическите магазини поддържат силни позиции: Омниклиентът избира физически магазини за по-добро обслужване и по-бързо, по-социално пазаруване. Това може би допринася за сравнително нединамичния ръст на електронната търговия като дял от общите продажби на дребно (7.5 на сто в световен мащаб).

- Клиентите желаят конкретна стока и безпроблемно сдобиване с нея: Днешните купувачи знаят какво искат. Най-голямото разочарование – цитирано от 73 % от анкетираните – е артикули да не са в наличност, което подчертава важността на управлението на складовото стопанство за търговците на дребно.

- Потребителите се чувстват по-интелигентни и получават повече за парите си: Цели 80 % от потребителите в световен мащаб заявяват, че получават повече за парите си, както във физически магазин, така и онлайн.

- Търговците се подготвят за лоялността на омникупувачите: Въпреки че само на един клик разстояние имат почти безкраен избор, едва 26 % от купувачите желаят да пробват нови търговци. Това може да представлява предизвикателство за търговците, които се опитват да привлекат нови клиенти. Едва 20% заявяват, че технологията ги е накарала да обмислят дали да не изберат нов търговец.

Facebook коментари