Българският пазар е сред приоритетните за Oracle в Югоизточна Европа

Над 250 ръководители на компании, експерти, разработчици и представители на академичната общност участваха в Oracle Day 2011 – най-значимия годишен форум на компанията в България. София е един от близо трийсетте града от Централна и Източна Европа,Близък изток и Африка, в които Oracle представя най-новите си решения и продукти веднага след световната им премиера на Oracle OpenWorld 2011 преди няколко седмици в Сан Франциско, САЩ.

Според световната анализаторска компания Gartner 71% от компаниите в света твърдят, че иновациите са водещ фактор за конкурентноспособноста. Факт е, че водещите компании изпозлват ИТ, за да създават иновации. В същото време, отново според Gartner 70 – 90% от компаниите не използват целия потенциал на ИТ. Нещо повече, през 2010г. рзпределението на ИТ разходите на фирмите е: 64% за функциониране на бизнеса, 20% за растеж и 16% за трансформация, твърдят от Gartner.

Специално за българската аудитория бяха демонстрирани решения на Oracle за опростяване на ИТ, сред които e първият изграден от Oracle цялостен софтуерен и хардуерен пакет, който включва в едно съвместими приложения, middleware и бази данни, операционни системи и виртуални машини, сървъри и решения

Участниците във форума имаха възможност да посетят специализирани панели, на които бяха дискутирани най-новите решения на Oracle за публичен и частен облак, управление на бази данни, CRM и най-добрите практики за внедряване на напълно интегриран хардуерен и софтуерен пакет. 
 

Facebook comments