fbpx BMW автомобили с буква M демонстрираха мощ и спортен дух в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW автомобили с буква M демонстрираха мощ и спортен дух в България

BMW M Drive Tour премина през България, за да демонстрира възможностите на BMW M автомобилите. Така бяха демонстрирано многообразието от предложения на подразделението на BMW за суперспортни автомобили M GmbH. В продължение на два дни над 100 участника от цялата страна имаха възможност да изпитат в реални условия характеристиките на автомобилите BMW M3 Седан, BMW M4 Купе, BMW M5 Седан, и трите версии на BMW M6 – Купе, Гран Купе и Кабриолет, както и особено популярните на българския пазар BMW X6 M и BMW X5 M.

Тестовите автомобили в М Drive Тour бяха богато оборудвани с ексклузивни опции от програмата BMW Individual – ексклузивни външни лакови покрития, ръчно изработени кожени тапицерии и декоративни елементи, както и с пакет Competition, който повишава мощността и добавя ексклузивно оборудване. Наред с това някои от моделите показаха и възможностите за допълнително индивидуализиране и подчертаване на динамичните характеристики на суперспортистите с BMW M Performance аксесоари. 

Отличителна ценност на автомобилите BMW M е автентичността – всеки елемент от техния дизайн и конструкция е базиран на техническа функция. Многообразието от предлагани модели има за цел да отговори на нуждите на разнообразни целеви групи, като им даде възможност да изпитат суперспортно усещане, в ежедневието, без да е необходимо да жертват комфорт и функционалност. Не случайно през последните години тяхното пазарно представяне в България бележи значителен ръст, а изборът на клиентите обхваща цялата палитра от предложения. Най-популярният модел е BMW X6 M с 37 % от доставките, следван от BMW X5 M с 16 % и М6 - 16%, BMW М3 – 10%. Следват BMW M 4 Купе (11%), BMW M3 (10%), BMW M4 Кабриолет и BMW M5 с по 5%. От март 2016 г. гамата от върхови модели е разширена с първото BMW M2 Купе, което вече завоюва челна позиция в търсенето на клиентите на суперспортни автомобили. 

Амбициите на BMW за постигане на изключителна динамика на управлението, най-висока пъргавина и оптимален контрол на автомобила датират от преди повече от 40 години. Тогава през 1972 г. BMW създава дъщерно дружество BMW Motorsport GmbH, което фокусира в своята дейност активностите свързани с моторните спортове. Начело на дружеството застава бившият пилот и шеф на екипа на BMW Motorsport Йохен Неерпаш, който създава мощен състезателен екип, който в следващите години печели за BMW многобройни отличия. Част от дейността на компанията е конструирането на суперспортни автомобили за ежедневна употреба в обществената пътната мрежа.

През 1978 г. своя дебют прави BMW M1 - първият суперспортен автомобил на BMW M, който полага основните елементи на една традиция, която продължава да определя BMW M и до днес. От началото на 1990 г. компанията приема ново име, което по-точно отразява широкият спектър от ексклузивни възможности, които тя предлага - BMW M автомобили, BMW Individual и BMW Driver Training. BMW M GmbH превръща буквата "М" в "най-мощната буква в света".