fbpx BMW представя дигиталното изкуство в новото iX M60 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

BMW представя дигиталното изкуство в новото iX M60

Водеща снимка
Да

BMW представя дигиталното изкуство в новото iX M60

В рамките на Изложението за потребителска електроника в Лас Вегас (CES), BMW представя за първи път своя Digital Art Mode и е първият автомобилен производител, който въвежда дигитално изкуство в превозните средства. Международно известната китайска мултимедийна художничка Цао Фей създава Digital Art Mode в годината на 50-годишнината на BMW Cultural Engagement. Проведено в Лас Вегас от 5-8 януари 2022 г., CES ще бъде първото събитие, което показва режима Digital Art в BMW iX M60.

Режимът Digital Art е част от изцяло новите My Modes: Техните уникални моменти подобряват изживяването при шофирането на BMW, като създават синергия между функциите на автомобила и неговия интериорен дизайн. В зависимост от ситуацията на шофиране и цялостното настроение, холистично потребителско изживяване, включващо както функционално, така и емоционално ниво, може да бъде създадено с натискане на бутон или чрез гласово управление. За тази цел управлението, амбиентното осветление и звукът, както и цветовата схема и графиките на извития дисплей на BMW са прецизно синхронизирани.

Функцията ще бъде достъпна за други превозни средства от серия BMW през 2022 г. Избрани модели ще бъдат налични с Digital Art Mode като персонализирана опция, конфигурирана директно в завода, докато други могат да бъдат модернизирани чрез софтуерна актуализация over the air, интегрирана в потребителския интерфейс.

Произведението, създадено Цао Фей, което ще бъде представено на BMW Curved Display, говори за непрекъснатата промяна на един глобализиран и взаимосвързан свят и се нарича „Квантова градина“. Галактики от визуални пространства, пълни с точки, светлинни лъчи и мъглявини, които непрекъснато се движат към и се отдалечават една от друга с различна скорост, докато растат и се свиват отново и отново.