fbpx „Булсатком“ подкрепя Международната колоездачна обиколка на България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

„Булсатком“ подкрепя Международната колоездачна обиколка на България

Водеща снимка
Да

„Булсатком“ подкрепя Международната колоездачна обиколка на България

Поредното, 69-то издание на Международната колоездачна обиколка на България ще отбележи второто в историята си пълно телевизионно покритие на живо от 28 август до 1 септември. Клиентите на „Булсатком“ ще могат да проследят надпреварата и да се насладят на неповторимо зрителско изживяване по телевизия b1b.box

Състезанието ще стартира от София, ще премине през Пловдив, Троян, Габрово, Сливен, Бургас и Чирпан, за да завърши в Момчилград. Общата дистанция на изпитанието е близо 1000 км. 

Преките предавания от състезанието са възможни благодарение на подкрепата на „Булсатком“ за българския спорт. Компанията се ангажира с мисията все повече млади спортисти да бъдат популяризирани у нас още преди да достигнат до големите международни успехи зад граница и да капитализират насочените към тях прожектори, широкото медийно отразяване и подкрепа от техните спонсори. По време на Международната колоездачна обиколка на България „Булсатком“ ще осигури критично важната свързаност на интернет по трасето, както и ще подсигури така необходимата подвижна телевизионна станция. Чрез нея ще се смесват сигналите от мобилни и стационарни камери, както и от дрона, който ще снима най-интересните моменти от високо.

Продуцентът на мащабното излъчване и спортният промоутър Съркъл Медия събира международен екип от над 20 души. Той включва двама лицензирани от UCI румънски мотоциклетисти с голям опит в превозването на телевизионен оператор в рамките на колоездачната колона. Те, заедно със снимащите български оператори, ще поемат основната тежест по заснемането на етапите, някои от които надвишават времетраене от 4 часа. 

Организацията на подобно пряко предаване изисква няколкомесечна подготовка, неколкократно обхождане на целия маршрут за проверка на сигнала, предварително заснемане на материали, логистично и техническо планиране. За тези пет колоездачни дни ще бъдат излъчени над 40 видеоматериала, които ще допринесат за още по-детайлното вникване на зрителя в състезанието в най-различни аспекти - от исторически, през спортно-технически, до географски. 

И тази година гласът на едно от най-разпознаваемите лица сред колоездачната общност - Евгени Ставрев, ще звучи от коментаторската позиция на състезанието. Като гост-анализатор до него ще бъде Христо Зайков, в чиито френски клубен отбор Мартиг се състезава половината от националния отбор, който ще представя България в надпреварата.