fbpx Похапването е предпочитано пред традиционното ядене | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Похапването е предпочитано пред традиционното ядене

Продуктите за похапване между основните хранения („снакинг“) са предпочитани пред традиционното хранене.

Въпреки глобалните икономически предизвикателства, потребителите продължават да отделят средства за любимите си продукти. Това показва годишния доклад на Монделийз Интернешънъл.

Поставя се по-голям акцент върху похапването поради ползите за здравето и благосъстоянието, като консуматорите избират брандове, които съответстват на техните ценности, като все повече отдават предимство на продукти с ангажимент за устойчивост.

Разходите за продукти за похапване остават непроменени, като две трети (66%) от потребителите се съгласяват, че не са направили значителни промени в разходите си, въпреки че са наясно с цената, която заплащат.

85% от запитаните споделят, че редовно се наслаждават на вкуса, аромата и текстурата на продукта, докато го консумират. 78% казват, че оценяват и могат да се насладят на даден продукт много повече, когато го хапват осъзнато.

Анкетираните потребители използват социалните медии (62%) и търсят нови предложения, а шест от всеки десет се смятат за "авантюристи", които обичат да опитват нови продукти за похапване.

.Над две трети от анкетираните по света се съгласяват, че често избират марки, които отразяват техните ценности, особено тези, които имат ангажимент към устойчивостта.