fbpx Цените на жилищата отбелязват реален ръст | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Цените на жилищата отбелязват реален ръст

Цените на жилищата отбелязват реален ръст

етикети

Цените на апартаментите в областните градове през изминалото 3-то тримесечие на годината цените на жилищата в страната са регистрирали втори пореден реален тримесечен ръст по изчисления на BULGARIAN PROPERTIES на база данните на НСИ. Същевременно, цените на жилищата в София отбелязват първи реален годишен ръст от +0.5%, а в Пловдив реалното годишно нарастване е +0.24%.
Реалното изменение на цените на апартаментите средно за страната е +0.34% спрямо предходното тримесечие и -1.18% на годишна база (спрямо същото тримесечие на 2012 г.).
Номинално (без отчитане на инфлация) цените на жилищата са останали почти без изменение спрямо предходното тримесечие – регистрираният номинален спад е -0.15% средно за страната. На годишна база (спрямо третото тримесечие на 2012 г.) цените на апартаментите в страната са спаднали номинално с -1.84%.

Средната цена на апартамент в областните градове в България през изминалото тримесечие е 442.29 евро/кв.м. (при 442.94 евро/кв.м. през второто тримесечие на годината).