Cisco, Deutsche Telekom и Intel обявиха програма за стартиращи компании

Cisco, Deutsche Telekom и Intel обявиха програма за стартиращи компании

На Световния Мобилен Конгрес, Cisco, Deutsche Telekom и Intel обявиха Challenge Up!, съвместен Internet of Things (IoT) акселератор за стартиращи компании от региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA). Програмата цели да помага на иновативни стартиращи компании, работещи в сферата на Интернета на нещата (IoT), да навлизат на пазара по-бързо чрез съвместни проекти, менторство, нетуъркинг на високо равнище и корпоративни ресурси. Избрани компании могат също да получат стратегически инвестиции и подкрепа за маркетирането на продукта, или услугата им на глобалните пазари.

“С Challenge Up! ние даваме отличен сигнал към света на стартиращите компании като обединяваме ресурси и ноу-хау на трите корпорации. Ние ще използваме нашия обединен опит в полза на програмата Challenge Up! и в подкрепа на стартъп общността.” – каза Елиас Дракопулос, Старши Вицепрезидент, отговарящ за Europe B2B в Deutsche Telekom.

Challenge Up! е проектирана за стартиращи компании в своя начален етап на развитие, които създават решения за Интернета на нещата (Internet of Things/Everything (IoT/IoE) и свързани с него сфери, включително свързани и интелигентни решения (интелигентен дом, интелигентен град, интелигентна енергия, свързани автомобили, wearables, Industry 4.0), информационна сигурност, Големите данни, анализи, свързаност и облачни компютърни технологии.

Ключови елементи от програмата са Acceleration Week (която ще се състои от 22 до 26 юни 2015 година), която ще бъде спонсорирана от Cisco EIR, Intel® Business Challenge Europe и hub:raum, и специално подготвена, 4-месечна инкубационна програма (от юли до октомври), която ще се проведе в Краков, Берлин и Виена, с подкрепата на Cisco, Deutsche Telekom и Intel. Стартъпите, избрани за програмата, ще участват безплатно, без да се изискват никакви активи и ще запазят своята интелектуална собственост.

 

Facebook коментари