CRM решенията стават все по-търсени от бранша

Броят на проектите за внедряване на CRM (Customer Relationship Management) системи в сегмента на търговията на дребно у нас е едва 15, или 4% от Топ 100 компаниите в сектора. Точно тези организации обаче генерират 12% от общия оборот.

За сравнение внедряванията на ERP (Enterprise Resource Planning) системи в сегмента на търговията на дребно у нас са над 100, което прави 28% от най-големите сто компании в сектора. А тези на BI (Business Intelligence) системи са около 20 проекта в около 10% от водещите сто ритейл предприятия. Това стана ясно по време на годишната ритейл конференция Make IT Work: Retail 2015. Събитието се проведе на 7 април в София Хотел Балкан и събра над 100 професионалисти в сферата на търговията и дистрибуцията. Организатор бе консултантската компания Балкан Сървисис, лидер при внедряване на софтуерни решения за ритейл бизнеса у нас.

На конференцията бяха представени успешни практики в компании от сектора, сред които Debenhams Bulgaria, Винпром Пещера, FF Group Bulgaria, Würth България и др. Тя завърши с работна среща, в рамките на която представители от ритейл бранша получиха отговори на въпросите си в сферата на системите за управление на бизнеса.  

Facebook comments