fbpx Да четем повече книги | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Да четем повече книги

В следващите три месеца всеки посетител на търговския център The Mall ще може да остави своя любима книга и да вземе друга, за да я прочете. Това става в рамките на инициативата „Сподели книга за лятото”.

Подобна акция се провежда за пръв път в страната ни и е в унисон с напоследък бързо набиращите популярност дейности, свързани с размяна и четене на книги на публични места. За споделянето на книги е подготвена специално обособена „библиотека”. Тя е предварително заредена със 100 книги на около 50 актуални заглавия, осигурени от веригата книжарници Orange Center, които са официален партньор на кампанията – бестселъри, класика, българска литература, фантастика и няколко по-леки заглавия за през лятото.

Дългосрочните цели на тази инициатива са да се повиши културата на четене сред хората, като се популяризира максимално тази нова, но изключително полезна практика на обмяна на книги в страната ни. Типично за този сезон, „Сподели книга за лятото” цели също така да настрои хората към по-спокойни и по-хубави преживявания, към това да се откъснат от забързаното динамично ежедневие и да останат малко насаме с мислите и чувствата си с хубава книга в ръка. Очакванията са в инициативата да се включат много граждани.