fbpx Стефан Данаилов с представление на плажа в Лозенец по време на фестивала Арт Поток | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Стефан Данаилов с представление на плажа в Лозенец по време на фестивала Арт Поток

Фестивалът „Арт Поток“ за четвърта поредна година се организира от Hacienda Beach и Община Царево, под патронажа на кметът на Царево инж.Георги Лапчев, и ще се проведе от 19 до 30 юли. Тази година форумът ще получи подкрепа и от Министерство на културат, а представленията ще се играят на сцената на местното читалище от 21:00ч.

Голямото събитие тази година е нашумялото представление „Актрисата“ от Питър Кулитър, с участието на Стефан Данаилов,Аня Пенчева, Ненчо Илчев, Кирил Ефремов, Иван Панев и Павел Иванов, което ще се играе на  28 юли на плажа пред Hacienda Beach в Лозенец.

„Със сигурност това ще е едно от централните събития на лятото, не само в арт средите, но и за всички хора, които ще почиват по южното Черноморие, защото мисията на Hacienda винаги е била да представим спектакли в една различна среда, да бъдат по-достъпни и по-интересни за всички почитатели на изкуството. И както преди време Лили Иванова се съгласи да пее в един нетрадиционен за нея формат, на плажа, сега и Стефан Данаилов реши същото. Големият актьор се съгласи да направим това събитие може би и заради по-специалното отношение, което има към екипът на Hacienda. Нашата идея е да направим нещо като рок версия на театъра. Да е на сцена, но хората да не седят на столове, а да са прави или седнали на барбарони. Надявам се времето да бъде с нас и да няма бурно море. Ще се радваме всички приятели и почитатели на Стефан Данаилов да дойдат на това място, което той много обича“, сподели Димитър Тодоранов.

Фестивалът стартира с премиера на представлението „Направо от асансьора“ от Жерар Лозие, постановка на Иван Радоев. Във френската комедия на ситуациите участват Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов. Любов, флирт, съмнение, недоверие, ревност, глупост, безумие и много смях събрани в един апартамент, на един етаж, направо от асансьора. Едно задъхано препускане между врати, балкони и стени. Нашумялата пиеса „Любовникът“ от Харолд Пинтър с участието на театралните звезди Деян Донков и Радина Кърджилова също ще зарадва почитателите на театралното изкуство. Комедийната драма „Вечеря с приятели“ от Доналд Маргулис , наградена с Пулицър, постановка на проф.Ивайло Христов ще е част от театралния маратон край морето. Зрителите ще се забавляват  заедно с актьорите Асен Блатечки, Мария Сапунджиева, Ненчо Илчев и Кристина Янева.

Традиционно по време на „Арт Поток“ 2019 ще има и няколко премиери на книги и излъчване на документални филми. Журналистът Георги Тошев ще има премиера на книгата си „Години любов“ посветена на голямата българска актриса Невена Коканова, както и документалния филм за нея „Невена Коканова.Пътуване“. Той ще представи пред публиката в Царево и документалния си филм „Кустурица.Балкански хулиган“, посветен на сръбския режисьор Емир Кустурица. Орлин Горанов  ще има премиера на автобиографичната си книга „Да започнем отначало“ (издателство „Книгомания“) в съавторство с Веселина Паскова, а известния изпълнител ще раздава автографи на своите почитатели. Христо Мутафчиев и Теа Денолюбова също ще са гости на „Арт Поток“, които ще разкажат повече за приключението наречено живот в книгата им „Черно на бяло“ (издателство „Колибри“).

И това лято акцент в „Арт Поток“ ще са визуалните изкуства. На 19 юли в Историческия музей в Царево се открива сборна Изложба на творби от хартия и пластики. В експозицията със свои произведения ще се включат Моника Павлова, Емануала Ковач, Васил Бърдаров, Камен Станчев, Стефан Божков, Валери Чакалов и Евгени Йонов-Слона. Другата изложба, която се открива на 29 юни ще представи творби на Валери Чакалов, Коста Данев и Стефан Божков в областта на керамиката, както и работи върху платно.

За втора поредна година на Hacienda Beach ще се проведе и лятна арт академия за деца под ръководството на Калина Попова. Малките таланти от школата по рисуване ще творят на малкия плаж в Лозенец. В края на академията всички малчугани ще подредят в обща изложба творбите, които са създали на брега на морето.
Новият сезон на Hacienda Beach в Лозенец ще бъде открит с парти уикенд, който стартира на 14 юни в компанията на Mr.K и DimoBG. На 15 юни гост на клуба ще е DJ Kasim, който присъства в класацията на 10-те топ-световни диджеи. Собственикът на Hacienda Димитър Тодоранов също ще влезе в ролята на резидент и ще пуска свои любими парчета по време на някои от партита в Лозенец. Участия в Hacienda ще имат и много от българските поп и хип-хоп звезди, сред които  Графа, Любо Киров и 100 кила.