fbpx Да си купиш къща на Тихия океан! Коста Рика и Панама - неочаквано близко и все още достъпно! | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Да си купиш къща на Тихия океан! Коста Рика и Панама - неочаквано близко и все още достъпно!

Да си купиш къща на Тихия океан! Коста Рика и Панама - неочаквано близко и все още достъпно!

Много наши сънародници вече имат ваканционни имоти извън България, въпреки че живеят тук, в родината.
Глобализацията на света има различни измерения и конкретни прояви в живота на всички нас - участниците в световния динамичен процес.
Инвестирането в имоти е дейност с вековна история. В наше време икономическата аргументация за вложения в недвижимост открива пред хората възможности за нетрадиционни
и различни решения.

Например да си купиш къща, апартамент, вилно селище, или дори -
цял остров далеч от България

Невероятно привлекателни като природни и инвестиционни характеристики са държавите, разположени между двете Америки, на Тихоокеанското крайбрежие. Там е най-красиво,
с привлекателен микроклимат по заливчетата и с гарантирана социално-политическа стабилност.
Българската компания за недвижими имоти “Ерна” може да заведе като собственик в Панама или Коста Рика всеки, който се възползва от уникалната възможност да си купи имот там. Да се инвестира в този район е попадение в десятката, понеже цените са все още твърде атрактивни, а регионът е изключително перспективен.
Бихте могли да станете щастлив собственик на невероятен курортен имот от двор, голяма къща и гледка към Тихи океан за сума от
190 000 долара. При това, допълнителните разходи за местните данъци и такси са почти нищожни.
Имотите, които се предлагат в двете средноамерикански държави, са в различни ценови категории.

Всяка от страните има своята специфична привлекателност
В Панама в момента се вливат мащабни инвестиции заради разширението на Панамския канал. А благоприятната инвестиционна среда спомага много за цялостната икономическа стабилност. Така че тези, които насочат интересите си натам, могат да разчитат както на прекрасен ваканционен имот, така и на инвестиционни печалби. Приходите ще са както от умело менажиране на собствеността им, така и, ако желаят, от включването и развиването на корпоративен или личен бизнес там.
Ценовата гама на имотите, бита и услугите е неподозирано ниска. Предлагат се имоти в Панама Сити - в луксозни крайбрежни небостъргачи, във ваканционни селища край океана - къщи и апартаменти.

Ваканционни и бизнес имоти в ПАНАМА

  • Проектите за ваканционни селища, терените и готовите къщи (някои от които включително с обзавеждането) са само по Тихоокеанското крайбрежие.
  • Цените варират от 190 000 до 500 000 долара.
  • Панама Сити, проекти на Авенида Балбоа (най-скъпата улица) - цени от 2 500 долара/кв.м.

Коста Рика е една от 10-те най-добри туристически дестинации според изследване на специализираната компания за анализи Future Brand, направено специално за световното туристичес-ко изложение в Лондон. Благоприятните възможности за развитие на туризма в Коста Рика са дали правото на анализаторите да я определят като “изгряваща звезда”.

Ваканционни и бизнес имоти в КОСТА РИКА

  • В столицата Сан Хосе - къщи и апартаменти в града - цени от 500 000 долара.
  • Имоти в околностите на Сан Хосе - цени
    от 350 000 долара.
  • Проекти, ситуирани по най-престижната част на Тихоокенската крайбрежна ивица (Golden Coast). Готови имоти - цени от 600 000 долара.

В сравнение с Панама, имотите в Коста Рика са от по-висока ценова категория
Тук ще бъдете свидетели на екологосъобразно строителство, изключителна природа, добър стандарт и ниски цени при висока политическа и икономическа стабилност.
Предлагат се същите възможности - собственост на недвижим имот (къща или апартамент във вилно селище с апартаменти и къщи), която ще се управлява с привлекателна доходност (поне 20 %) . От друга страна - спокоен и радостен живот сред чиста природа и добър жизнен стандарт с възможности за собствен бизнес. Проектите са на Златния бряг (Golden Coast) - най-скъпото крайбрежие от Сантяго де Чили до Лос Анджелис, както и в околностите на столицата Сан Хосе. Предлагат се също и терени без постройки - за лично ползване
и/или за инвестиция с висока доходност.

Facebook коментари