fbpx DB Schenker отпразнува 25 успешни години в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

DB Schenker отпразнува 25 успешни години в България

DB Schenker тържествено отбеляза 25-годишния си юбилей в България с нетрадиционно парти в логистичния терминал на компанията в Божурище.
Гостите пристигнаха до мястото на събитието с луксозна влакова композиция-  вагоните „Корона експрес“ и „Витоша експрес“, начело с автентичния парен локомотив. Специалните вагон-салони на „Корона експрес“ са произведени в началото на 20-ти век в Германия и са били предназначени за пътуванията на цар Борис III и неговото семейство.

Сред гостите бяха много клиенти и партньори на компанията, представители на браншови организации, търговски камари и медии.
„Ние съществуваме, защото Вие ни се доверявате с Вашия бизнес и ни помагате заедно да постигаме значими неща“, каза Зоран Лазороски, управляващ директор на Шенкер ЕООД, в обръщението си към присъстващите.
Приветствие към гостите отправи и изпълнителният директор на DB Schenker за Австрия и Регион Югоизточна Европа, Хелмут Швайгхофер.

След 25 години успешен бизнес в България, DB Schenker- водещият глобален доставчик на логистични услуги, отбелязва значителен растеж в оборота си през 2017-та с 9,3%, което затвърждава водещата роля на компанията в страната. DB Schenker предлага на българския пазар пълен спектър от интегрирани логистични решения и широк набор от услуги, за всички видове транспорт.

Готфрид Шенкер основава Schenker & Co. във Виена през 1872г., а първият български офис е отворен 17 години по-късно, през 1889г. България по това време е стратегически важна в търговско-икономическо и географско отношение, затова е сред първите страни на Балканите, в които компанията има представителство.

След период на успешно развитие и разрастване, през Втората световна война много от офисите на Schenker в Европа прекъсват дейността си, като след 1945г. започва постепенното им възстановяване. В България това става през август 1993г., когато се дава ново начало с регистрацията на Шенкер ЕООД.

По това време във фирмата работят едва двама служители, в офис без компютър, само с телефон, факс и телекс. През 90-те години, Шенкер успява да се развие и расте, въпреки нестабилната и динамична икономическа среда.

Новото хилядолетие открива и нови перспективи пред компанията в България. През 2004г. складовите площи, с които разполага Шенкер са над 6000 м2, като фирмата вече е открила свои представителства в градовете Русе (1998г.), Варна (1999г.), Пловдив и Севлиево (2001г.), и Бургас (2003г.).

През 2010-та, Шенкер открива най-новия и модерен логистичен терминал по това време, в Божурище, където в момента е главния офис за страната,  на 20 минути от София. Разположен на терен от 48 000м2, терминалът дава възможност за товарна връзка между камиони и вагони чрез 220-метров собствен железопътен коловоз. Съоръженията са енергийно ефективни и оборудвани според най-новите стандарти за сигурност, със сертификат TAPA.
Следват премествания и модернизация на всички представителствата в страната.

През 2018-та година Шенкер се фокусира върху своето най-ново разширение- отново в Божурище- където компанията удвоява площта за складиране и претоварни операции чрез разширение на главния си логистичен терминал в страната.