fbpx Изложенията в София привличат чуждестрания интерес | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изложенията в София привличат чуждестрания интерес

Чуждестранният интерес към специализираните изложби МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД И ДРИНК е сериозен. Над ¼ от изложителите ще бъдат фирми от чужбина. Авторитетни български компании от хранително-вкусовия бранш, както и фирми от Гърция, Турция, Австрия, Италия, Чехия, Унгария, Южна Корея и др., ще представят дейността си от 10 до 13 ноември 2010 г. в Интер Експо Център – София.

Участниците ще покажат типични за своите държави храни и напитки. Сред акцентите на изложенията ще са суровини и добавки, нови модели машини, технологии, оборудване и опаковки, които позволяват спазването на високите стандарти за производство и търговия с хранителни продукти. За първи път на колективен щанд ще бъдат представени био храни и напитки.
И тази година изложенията ще се превърнат в предпочитано място за бизнес контакти и преговори за навлизане на нови пазари. Браншови организации от Испания, Англия, Италия и Германия специално ще представят дейността на своите членове и ще търсят нови партньори в различните сектори на бранша. Турция ще има свое национално представяне по време на изложенията. Фирми от Италия са заявили колективно участие. Посолствата на Аржентина и Южна Африка ще покажат на свои щандове национални вина. На 10 ноември ще се организира и кооперационна борса на немски фирми с потенциални български партньори.

Ежегодният конкурс "Златен медал с диплом" ще отличи изложителите на качествени и оригинални пазарни продукти, или добавки. Ще бъдат дадени грамоти и за първо впечатляващо участие, както и за колективен щанд.