fbpx Деца научиха повече за професиите на родителите си | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Деца научиха повече за професиите на родителите си

Деца научиха повече за професиите на родителите си

Единадесет деца на възраст между 7 и 12 години взеха участие в представянето на професиите в TNT Бъгария. Инициативата е част от проекта „Гордея се с труда на моите родители“ на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

В деня на представяне на професиите всички деца получиха инструктаж по здраве и безопасност, запознаха се с различни отдели на TNT: търговски и маркетинг отдел, счетоводен отдел, отдел „Обслужване на клиенти“, разпределителен център и склад, и посетиха работните места на своите родители. От TNT бяха подготвили и специални игри, в които децата отгатваха професия по картинка, сглобяваха думи, за да получат професия, правиха рисунки на тема „Бъдещото превозно средство на TNT“.

„Гордея се с труда на своите родители“ е национална инициатива на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и се организира по повод Деня на будителите. Целта на инициативата е чрез специално разработени програми и игри децата да научат повече за професиите на своите родители. Инициативата представя труда като потребност и ценност, показва на децата, че всеки човек е необходим и полезен за обществото благодарение на своите натрупани качества и знания.

От миналата година броят на компаниите участници се е удвоил и тази есен в 24 компании ще гостуват повече от 900 деца от 8 града – София, Пловдив, Панагюрище, Гълъбово, Огняново, Девня, Русе, Пирдоп и Сливница.

В инициативата участват представители на 17 индустрии – фармация, логистика и куриерски услуги, информационни технологии, ветеринарна медицина, банково дело, преработваща промишленост, шивашка промишленост, газоснабдяване, телекомуникации, медии, застраховане, ритейл, минно дело, електроснабдяване, винопроизводство, машиностроене, производство на бои и строителни материали. На децата ще бъдат представени по интересен начин 106 професии.

Тази година е предвиден и обмен. Той позволява на децата, които са участвали миналата година, да посетят друга компания и да научат за нови професии. В обмена участват 10 компании.

 

facebook коментари